ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Δηλητηρίαση μαθητών - Λαμία Ερωτήματα για την φωτιά

 Το κατεστραμμένο από την φωτιά εργοστάσιο στη Λαμία που συνδέεται με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα 

Ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με τον τρόπο και την ταχύτητα που επεκτάθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τις αρχές να συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των Αξιωματικών της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν μπει οι κάμερες τόσο του εργοστασίου όσο και των γύρω επιχειρήσεων. Το βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενισχύει το ενδεχόμενο εμπρησμού στην επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι απ’ τα μολυσμένα σχολικά γεύματα υπέφεραν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας και κάποια απ’ αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σκουλήκια και πούπουλα στις μερίδες των μαθητών 


Σοκάρουν τα νέα ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα και την εταιρία που τα παρασκευάζει.

Μετά τον εντοπισμό σταφυλόκοκκού σε δέκα δείγματα φαγητού  που ανέλυσε ο ΕΟΔΥ, σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γονείς έχουν εντοπίσει στα σχολικά γεύματα της ίδιας εταιρίας -το εργοστάσιο της οποίας τυλίχθηκε στις φλόγες-  ακόμη και σκουλήκια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega σε μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, βρέθηκε ένα σκουλήκι. Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα σάπιο μήλο.

Επιπλέον γονείς καταγγέλλουν ότι στα παιδιά δόθηκε άψητο μπιφτέκι ενώ μερίδα κοτόπουλου δόθηκε σε μαθητές με το φτερό της κότας.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πατέρας που έκανε την καταγγελία και προσθέτει:

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο. Είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα σε όλα τα σχολεία. Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όσον αφορά στο σκουλήκι που βρέθηκε σε μερίδα με μπρόκολο και καρότα η απάντηση που έλαβε ο εν λόγω γονιός είναι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα είναι βιολογικά.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσημη καταγγελία είχε γίνει ωστόσο και στον ΟΠΕΚΑ. «Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρεται στην καταγγελία.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: