ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Handelsblatt: Απομονώνεται διεθνώς ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία μετά τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων στο ονοματολογικό, μεταδίδει η DW.Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt παρατηρεί ότι μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες φάνηκε ότι επιτεύχθηκε λύση στο ονοματολογικό. 


«Όμως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τραβάει χειρόφρενο. Ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του Τσίπρα στη βουλή”

Το δημοσίευμα επισημαίνει τη σπουδαιότητα της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αντίστοιχα, τον διεθνή έπαινο, αλλά και τις σοβαρές αντιδράσεις κατά της συμφωνίας στο εσωτερικό και των δύο χωρών.
Εστιάζοντας στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. σημειώνει ότι «ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε δίλημμα. Από τη μία πλευρά θεωρείται φιλελεύθερος ρεαλιστής πολιτικός, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και μεγάλο διάστημα για επίλυση του ονοματολογικού. Από την άλλη πιστεύει ότι πρέπει να λάβει υπόψη του τη δεξιά-εθνικιστική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ωστόσο με αυτήν την κίνηση απομονώνεται διεθνώς. Στα μάτια της Δύσης ο Μητσοτάκης εμφανίζεται με την πρόταση δυσπιστίας ως αρνητής που επιχειρεί να μπλοκάρει τη γεωπολιτικά σημαίνουσα πρόσδεση της Μακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ούτως ή άλλως εντός της ΕΕ και μεταξύ των εταίρων της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ υπήρχε ελάχιστη κατανόηση για τη συνεχιζόμενη επί δεκαετίες διαμάχη για την ονομασία. Ακόμη μεγαλύτερος ενδέχεται να είναι τώρα ο εκνευρισμός για το γεγονός ότι η συντηρητική αντιπολίτευση επιχειρεί να τορπιλίσει τη συμφωνία».

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια: