ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το Ποτάμι στον δρόμο της αποχώρησης από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.


«Μόλις τρεις μήνες από το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι το ρήγμα στις σχέσεις Θεοδωράκη - Γεννηματά οδηγεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην αποχώρηση του Ποταμιού από τη συνεργασία με τη ΔΗ.ΣΥ. Γεγονός που θα σηματοδοτήσει την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος της διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ υπό την ομπρέλα του νέου φορέα» γράφει σήμερα ο στο avgi.gr.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού προανήγγειλε ότι οι αποφάσεις για παραμονή ή αποχώρηση θα ληφθούν σε συνεδρίαση της “Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων” (σ.σ. όργανο αντίστοιχο των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων) την 1η Ιουλίου. Προϊδέασε για την εισήγηση που θα κάνει προς τα στελέχη, δηλώνοντας ότι “θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε”, “φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης -όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά- ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus”.

Οι εξελίξεις μετά την ανοιχτή διαφωνία του Στ. Θεοδωράκη με τη “γραμμή” της Φ. Γεννηματά για το ονοματολογικό και τον τρόπο που θέλησε να την επιβάλει σε όλα τα μέρη, παρ' ότι είχε την απόλυτη μειοψηφία στο Π.Σ., συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες με στελέχη και βουλευτές του Ποταμιού και όπου θα λαμβάνονταν απόφαση. Π. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός είχαν εξαρχής διαφωνήσει με τη θετική στάση του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του (iefimerida.gr), ερωτηθείς σχετικά ο Στ. Θεοδωράκης δεν διέψευσε ότι εισηγείται αποχώρηση. Σχολίασε ότι “όλοι μας, αποτιμούμε αυτές τις μέρες, τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής«, »προσπαθούμε να δούμε αν όντως αποδίδει η προσπάθειά μας να μπολιάσουμε με φρέσκες ιδέες τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου«. Ο ίδιος δήλωσε πως “αν πάντως φύγει ο κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές».

Σταθερή “στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του 'Μακεδονικού'” θα μείνει και η ΔΗΜ.ΑΡ., όπως αποφάσισε η Κ.Ε. μετά από εισήγηση του Θ. Θεοχαρόπουλου. “Είναι μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των εθνικών συμφερόντων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και με την ένταση στα ανατολικά μας”, τονίστηκε. Με σαφή αιχμή προς τη Χαρ. Τρικούπη, σημειώνεται στην απόφαση ότι “με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο πατριωτισμός μιας προοδευτικής παράταξης και όχι με την υιοθέτηση μιας ρητορικής που χαϊδεύει αυτιά και φλερτάρει με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις”.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για διενέργεια εκλογών δεν τέθηκε αυτή τη φορά ως όρος για στήριξη της συμφωνίας εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: