ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τελευταίο μεροκάματο για τον εργάτη-ζογκλέρ




Πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε από πτώση  στου Βασιλόπουλου το σούπερ μάρκετ, ενώ καθάριζε το ψυγείο


Ένας 56χρονος άνδρας που καθάριζε τα ψυγεία του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος  στην οδό Αμερικής Πάτρας, στην προσπάθειά του να περάσει από το ένα ψυγείο στο άλλο πάτησε σε ψευδοροφή η οποία και υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος με το κεφάλι και να εκπνεύσει ακαριαίως.
Συνάδελφός του τον βρήκε στο σημείο του ατυχήματος μετά από κάοια ώρα απροσδιόριστη, κατά το ΕΚΠ  μετά από δίωρο. Στο σούπερ μάρκετ κατέφθασαν αστυνομία και Επιθεώρηση Εργασίας και αναζητούνται τα ακριβή αίτια της πτώσης του ατυχούς εργάτη που ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στους συναδέλφους του επικράτησε αναστάτωση και ανησυχία για τα ελλειπή μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων.

Γινόμαστε ζογκλέρ για να βγάλουμε το μεροκάματο είπε εργαζόμενος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμίας του.

Από την άλλη πλευρά των συνδικαλιστών υπήρξαν διαμαρτυρίες με το ΕΚ Πάτρας να εκδίδει καταγγελία  με αφορμή το τραγικό τέλος του εργαζομένου αναφέροντας πως: «Άλλος ένας εργάτης έπεσε νεκρός στο βωμό του κέρδους» καλώντας το «Υπουργείο Εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την Επιθεώρηση Εργασίας».

«Σήμερα το απόγευμα σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το Υπουργείο Εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την επιθεώρηση εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς.

Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου  ιδιωτικών υπαλλήλων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο τόπο του εργατικού δυστυχήματος, κατήγγειλε την στάση της επιχείρησης που δεν σταμάτησε τουλάχιστον για σήμερα τη λειτουργία του καταστήματος της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: