ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εύσημα από διεθνείς παράγοντες για την επιτυχία

Στιγμές ευτυχίας στο Ζάππειο για τους εταίρους της κυβερνητικής επιτυχίας.
«Ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχτηκε σε ένα γενναίο πρωθυπουργό, ο οποίος ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τους αντίξοους ανέμους»


«Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα, η Ελλάδα επέζησε», τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της εφημερίδας “Le Monde”, το οποίο είναι αφιερωνένο στη χώρα μας, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup.

«Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η Ελλάδα βλέπει επιτέλους φως στο τούνελ. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν, τη νύχτα της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, σε μία συμφωνία για την ελάφρυνση του κολοσσιαίου ελληνικού χρέους. Στις 20 Αυγούστου, Αθήνα θα βγει από το πρόγραμμα στήριξης για να ξεκινήσει τη χρηματοδότησή της από τις αγορές. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Π. Μοσκοβισί, η συμφωνία ‘θέτει ένα συμβολικό τέλος σε μια υπαρξιακή κρίση του ενιαίου νομίσματος, μία κρίση από την οποία επέζησε’».

Η Κατερίνα Παπακώστα επισημαίνει

Το μήνυμα ότι «κλείνει τυπικά η οκταετία των μνημονίων και μία νέα εποχή ανατέλλει για τον Ελληνισμό» στέλνει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα για την απόφαση του Eurogroup.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Κ. Παπακώστα επισημαίνει ότι για να πετάξει η χώρα πρέπει να μην της κρατήσει καμία σκοπιμότητα τα φτερά «και εδώ το Ν.Ε.Ο έρχεται να συμβάλει στην πρόοδο της πατρίδας με νέα πολιτική κουλτούρα». Η Νέα Ελληνική Ορμή θα είναι ο καταλύτης και το πολιτικό ανάχωμα απέναντι στη μισαλλοδοξία και στην αδράνεια, σεβόμενη τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημειώνει.

Ο ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

«Ορόσημο» για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη, μια «σημαντική επιτυχία» και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη χτεσινή συμφωνία Ελλάδας- Eurogroup, ο ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
Ο Γκουαλτιέρι επισκέπτεται στις 25 και 26 Ιουνίου την Ελλάδα, επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών και θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ.

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

Δελτίο Οικονομικών εξελίξεων για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο εξέδωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, στο οποίο η Οµάδα Οικονομικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του ινστιτούτο εξετάζει την ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας, την επομένη του Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο οποίο πάρθηκαν θετικές αποφάσεις τόσο ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους όσο και ως προς τις προοπτικές της οικονομίας. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, το 2018 αποτελεί έτος καμπής για την ελληνική οικονομία αφενός γιατί επιταχύνεται η αναπτυξιακή πορεία της χώρας αφετέρου επειδή η επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές τον Αύγουστο του 2018 θα λάβει χώρα σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από τις αβεβαιότητες που πλαισίωναν την ελληνική οικονομία μέχρι σήμερα.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου 

Τη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ανάταξη της οικονομίας αλλά και στη κοινωνική συνοχή, υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στη συνδιάσκεψη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής, επιμελητηριακής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Συγκεκριμένα η περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ως «σπουδαία υπόθεση» με «πολλαπλή συμβολή» στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή του τόπου. Οι δύο αυτές σημαντικές παράμετροι, τόνισε, αποκτούν νέες ακόμη πιο ουσιαστικές διαστάσεις ειδικά σήμερα, μετά από την ιστορικής σημασίας, συνεδρίαση του Eurogroup, που σηματοδότησε το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: