ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κοτζιάς: Δεν πάω διακοπές εάν δεν λύσω και το Αλβανικό

«Νομίζω ότι η περιοχή μας θα γίνει πιο φιλειρηνική, η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωπολιτικά περιοχή, ανάμεσα σε πολλές κρίσεις -Ουκρανία, Λιβύη, Συρία, Ιράκ, σε αυτό το τρίγωνο αστάθειας» είπε ο Ν. Κοτζιάς.

Για Κυπριακό σημείωσε ότι «ελπίζω να ανοίξουμε εκ νέου - με το σωστό τρόπο - και να το κλείσουμε και αυτό!

«Επιλύσαμε ένα ζήτημα που υπάρχει τυπικά εδώ και 25 χρόνια αλλά τουλάχιστον 70 χρόνια πραγματικά: να σταματήσει η διαμάχη γύρω από το πρόβλημα του ονόματος για την Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Ο ίδιος αναφορικά με το «Μακεδονικό» σημείωσε ότι «υπήρχαν ζητήματα αλυτρωτισμού, τα οποία με αυτήν τη συμφωνία τα τελειώσαμε. Βρισκόμαστε επίσης, σε μία διαδικασία να λύσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 30 μέχρι 80 χρόνια με την Αλβανία. Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές».

Παράλληλα, άφησε αιχμές προς την αντιπολίτευση αναφερόμενος στο ποίημα του Καβάφη «Περιμένοντας τους Βαρβάρους».

«Είπαν ότι δε θα έρθουν οι βάρβαροι, μερικοί ανησύχησαν και είπαν: “τώρα που δεν θα έρθουν οι βάρβαροι τί θα κάνουμε;”. Εγώ είμαι ευχαριστημένος που λύνουμε προβλήματα, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί που λένε: «τώρα τί θα κάνουμε χωρίς προβλήματα;». Αυτοί είναι οι «επαγγελματίες» των προβλημάτων».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε ότι «ελπίζω να ανοίξουμε εκ νέου - με το σωστό τρόπο - και το Κυπριακό και να το κλείσουμε και αυτό. Αυτό είναι ένα πιο δύσκολο πρόβλημα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, διότι σε εκείνα το μεγάλο κράτος ήμασταν εμείς και ήμασταν αποφασισμένοι να το λύσουμε».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «νομίζω ότι η περιοχή μας θα γίνει πιο φιλειρηνική, η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωπολιτικά περιοχή, ανάμεσα σε πολλές κρίσεις -Ουκρανία, Λιβύη, Συρία, Ιράκ, σε αυτό το τρίγωνο αστάθειας. Τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στα Βαλκάνια μπορεί να βοηθήσει να αναπτυχθούμε όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Σ.Λαβρόφ, ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι ο Ρώσος ΥΠΕξ θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο για την προετοιμασία επίσκεψης στη Μόσχα του Αλ.Τσίπρα.

«Συζητήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, σε ζητήματα οικονομίας, πολιτισμού, σε μορφωτικά και άλλα θέματα. Κάναμε και ιδιαίτερες σκέψεις για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία των δύο Υπουργείων και των Διευθύνσεών τους» πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα στην ΝΑ Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρεια Αφρική. 

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι οι σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ και Ρωσίας - ΝΑΤΟ. Κάναμε σκέψεις και πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερες για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα υφιστάμενα προβλήματα, να ξεπεράσουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις που υπάρχουν σε σειρά περιφερειακών και διεθνών οργανισμών».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: