ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Κατσιφάρας: Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι για προσφορά

Από την σύσκεψη των φορέων για την λύση του προβλήματος διαβίωσης των προσφύγων.


Συστράτευση
στα φραουλοτόπια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500- ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΕΣ ΦΑΒΕΛΕΣ

 
«Είμαστε όλοι μαζί. Κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν σε επαφή με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα. Σε αυτό το πλαίσιο θα επανεκδοθούν με ρυθμούς «fast track», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα χαρτιά όσων υπάρχουν στα μητρώα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης. Η Αστυνομία κατέγραψε τουλάχιστον 220 άτομα, από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου Κυλλήνης-Ανδραβίδας αλλά και των ίδιων των εργατών, πρόκειται για περίπου 500 άτομα. 

«Πολλοί φοβήθηκαν και έφυγαν» εξηγεί ο Ναμπίλ Μοράντ, τονίζοντας πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση από όλους τους φορείς καθώς προέχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Καθίσαμε όλοι στο ίδιο τραπέζι για να προσφέρουμε ό,τι είναι δυνατόν» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, στην ευρεία σύσκεψη, που έγινε στα Λεχαινά παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του δημάρχου Κυλλήνης, Ανδραβίδας Ναμπίλ Μοράντ και της τοπικής Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Η υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος

Η υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος επισκέφτηκαν τον καταυλισμό όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μετανάστες αλλά και να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. «Είμαστε εδώ για εσάς, ήρθαμε να βοηθήσουμε» είπε η Έφη Αχτσιόγλου απευθυνόμενη προς τους μετανάστες. Μάλιστα η κουβέντα έγινε με κλειστές κάμερες, έπειτα από παράκληση της υπουργού, προκειμένου να νιώθουν πιο άνετα οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες και να μιλήσουν άνετα. 

Η Έφη Αχτσιόγλου τους κάλεσε να καταγράψουν σε μία λίστα τα ονόματα όλων όσοι έμεναν στον καταυλισμό προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες στήριξης, ενώ τους είπε ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. «Χάσαμε τα πάντα, ρούχα, έγγραφα, χρήματα» έλεγαν απογοητευμένοι στην «Α» μετανάστες, σημειώνοντας ωστόσο ότι η επίσκεψη των υπουργών τούς βοήθησε να δουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα των θερμοκηπίων που από χώροι εργασίας μετατρέπονται σε στέγη για εκατοντάδες εργάτες γης προβλημάτισε το υπουργείο Εργασίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται σύσκεψη με τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση και να σταματήσουν να στοιβάζονται τόσες ψυχές σε χώρους χειρότερους και από βραζιλιάνικες φαβέλες.

Και η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με υλικό πρώτης ανάγκης τους πληγέντες μετανάστες εργάτες γης του καταυλισμού της Μανωλάδας μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά.
Συγκεκριμένα, μέσω του Κέντρου logistics που διαθέτει, παρέδωσε τις απαραίτητες ποσότητες  υλικών (ρουχισμό, σκηνές, κλινοσκεπάσματα, είδη ατομικής υγιεινής) προκειμένου να καλύψει τους πάνω από 500 πληγέντες του καταυλισμού της Μανωλάδας. Η διανομή των υλικών έγινε σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη για Όλους». 

Το Κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής με τη διευρυμένη λειτουργία του στηρίζει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με υλικό πρώτης ανάγκης τους πληγέντες μετανάστες εργάτες γης του καταυλισμού της Μανωλάδας μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά.


Και η «Αλληλεγγύη για Όλους», ανταποκρίθηκε

Έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη στους συνανθρώπους μας, μετανάστες, εργάτες γης της Μανωλάδας Ηλείας προσφέρει και η «Αλληλεγγύη για Όλους», ανταποκρινόμενη στις άμεσες ανάγκες για σίτιση, ένδυση και στέγαση που προέκυψαν μετά την χθεσινή πυρκαγιά στα παραπήγματα που ζουν οι συνάνθρωποί μας, κι είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τα υπάρχοντά τους και να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά κυριολεκτικά στάχτη οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Με προορισμό τη Μανωλάδα, νωρίς το απόγευμα, φορτώθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών του δικτύου αλληλεγγύης σε φορτηγό είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και σκηνές, προκειμένου οι πληγέντες εργάτες γης της περιοχής να στεγαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βοηθηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, η «Αλληλεγγύη για Όλους», απέστειλε τρόφιμα και συγκεκριμένα 600 κιλά αλεύρι, 600 λίτρα γάλα και 600 λίτρα λάδι. Παράλληλα διέθεσε, 501 sleeping bags, 236 σκηνές, 240 κουβέρτες, σεντόνια, αλλά και είδη ένδυσης όπως ρούχα, φανέλες, παντελόνια και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής, σε μια κίνηση ουσιαστικής βοήθειας και προσπάθειας ανακούφισης των πληγών που υπέστησαν οι συνάνθρωποί μας, που έχουν ανάγκη την στήριξη όλων μας στις δύσκολες στιγμές που περνούν αυτήν την στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: