ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 


 
Πάνω από 104.000 νέες και νέοι περνούν και φέτος από τον σκόπελο των πανελλήνιων εξετάσεων. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα, παρωχημένο κι εξαθλιωμένο στο σύνολό του, δοκιμάζεται ξανά και κυρίως δοκιμάζει τις ψυχικές αντοχές χιλιάδων παιδιών, όχι μόνο αυτών που δίνουν, αλλά κι αυτών που απέχουν. 
Η αποστράγγιση του οικογενειακού εισοδήματος επιτείνει την αγωνία και την επεκτείνει ακόμα και σε περίπτωση επιτυχίας, καθώς το ερώτημα της επόμενης μέρας για όσα παιδιά περάσουν στην επαρχία ή μακριά από το σπίτι τους δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πανηγυρισμούς. 

Το «κυνήγι θησαυρού» για μια θέση στον ήλιο είναι ανταγωνιστικό για τη νεολαία μας κι εξοντωτικό από κάθε άποψη. Επιπλέον δεν προσφέρει εννοείται την επαγγελματική της εξασφάλιση. Μοιάζει κυρίως να επιβραδύνει την ενηλικίωση και τη χειραφέτησή της στη ζωή. 

Μόνο στη χώρα μας, από όσο γνωρίζουμε, η νεολαία κακοποιείται συστηματικά με τόσο εξουθενωτικό και κυρίως ανούσιο- εγκυκλοπαιδικό και μηχανιστικό- διάβασμα… Από το δημοτικό και ως την γ΄ λυκείου με το βλέμμα στο Πανεπιστήμιο αποστηθίζει, αντί να μαθαίνει και ταλαιπωρείται αντί να χαίρεται την πιο ξένοιαστη περίοδο τη ζωή της. Στο τέλος, αντί να αγαπήσει τη γνώση και να μπει σε μια σχολή με όρεξη για επιστημονική έρευνα, την παρακολουθούμε να αναρρώνει για μια χρονιά τουλάχιστον, μακριά από τα βιβλία και τις αίθουσες των μαθημάτων…. 

Σε αυτό το πλαίσιο το να ευχηθούμε στα παιδιά μας κουράγιο, αισιοδοξία και μαχητικότητα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε! Μακάρι να βρουν όλα τον δρόμο τους στη ζωή, χωρίς να νιώσουν ότι έχασαν άδικα πολύτιμες ευκαιρίες που άξιζαν. Ευτυχώς, το Πανεπιστήμιο είναι μόνο μία από αυτές! 

Το να παλέψουμε για την ανατροπή αυτού του απαράδεκτου συστήματος όμως είναι μονόδρομος και αναγκαία μάχη όσο ποτέ άλλοτε. Καλή επιτυχία σε όλες τις αναμετρήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσετε και καλούς συλλογικούς αγώνες στη ζωή σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: