ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ως ηγέτης των Βαλκανίων ο Τσίπρας στους «Ψαράδες»

Κυρίαρχοι του πολιτικού ζατρίκιου οι πολιτικοί ηγέτες των δύο χωρών προχωρούν διανοίγοντας ευοίωνες προοπτικές για τον βαλκανικό χώρο συνολικά.

170 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και εικονολήπτες από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, θα απαθανατίσουν την ιστορική συμφωνία επίλυσης του Μακεδονικού!


Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ηττημένος του τριημέρου αποχωρεί.
Με το αβαντάζ της πλειοψηφίας των 153 ψήφων κατά της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, οδηγείται σήμερα στις 10.30 πμ  σε ένα μαγευτικό τοπίο, σταυροδρόμι πολιτισμού τριών χωρών Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Αλβανίας, στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος και να ελευθερώσει τη χώρα από το άγος τριών δεκαετιών, που αντί δύναμη επίλυσης των βαλκανικών προβλημάτων την είχε καταντήσει μέρος του προβλήματος. 

Από την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, ως ηγέτιδα δύναμη η Ελλάδα προβάλλει κραταιά στον βαλκανικό χώρο. Με την υπογραφή του Συμφώνου των «Ψαράδων» καλείται να διαχειριστεί τις βλέψεις της Αλβανίας, της Φύρομ, της Σερβίας και της Βουλγαρίας για ομαλή ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. 

Παράλληλα η Εκκλησία των Σκοπίων εντάσσεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι βλέψεις της Τουρκίας για δημιουργία ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια -ένα παλιό της σχέδιο και διακαής της πόθος- ακυρώνονται. Απομονωμένη η Τουρκία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Βαλκανική χερσόνησο, εάν ακόμη επιθυμεί ένταξή της στην ΕΕ, ο δρόμος γι αυτήν περνά από την Αθήνα.  

Αυτές οι προδιαγραφόμενες κινήσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή των Ελλήνων και δεν θα έρχονταν εάν δεν συνέβαινε η παταγώδης αποτυχία της ΝΔ, που οδηγημένη από την ανάγκη κάλυψης των εσωτερικών της αντιθέσεων κατέφυγε στην πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, καταλήγοντας σε κόλαφο εναντίον της, αφού η κυβερνητική πλειοψηφία αρραγής βγήκε νικήτρια  με 153 ψήφους κατά της μομφής η οποία συγκέντρωσε μόνον 127 ψήφους υπέρ της. 

Έτσι απορρίφθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. για το ζήτημα της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Κατά της πρότασης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., με την εξαίρεση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένου που διαγράφηκε το Σάββατο  από την Κ.Ο. του κόμματος. 

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την εξαίρεση του ΚΚΕ που απείχε από την ψηφοφορία, έχοντας αποχωρήσει νωρίτερα από την συζήτηση.

Επίσης από τους ανεξάρτητους βουλευτές υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι Στ. Παναγούλης, Ν. Μίχος, Γ. Κατσιαντώνης και Δ. Κουκούτσης. 

Από την ψηφοφορία απείχαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κ. Παπακώστα, Ν. Νικολόπουλος, Χ. Θεοχάρης και Κ. Μπαρμπαρούσης. 

Απών ήταν κι ο Γ. Σαχινίδης από την Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης υπερψήφισε την πρόταση μομφής, έσπευσε όμως να δηλώσει ότι αυτό δεν ισχύει και για την συμφωνία για το Μακεδονικό.

Μετά τα παραπάνω  αναμένεται να υπογραφεί, η ιστορική συμφωνία επίλυσης του «Μακεδονικού», ένα σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ της Κυριακής, η Ελλάδα κατοχυρώνει, άνευ αμφισβητήσεων, την ιστορική κληρονομιά και παράδοση της Μακεδονίας των αρχαίων χρόνων, ως συνέχεια των μετονομασιών του αεροδρομίου και της εθνικής οδού της γείτονος και φυσικά της μετονομασίας της Εκκλησίας με την υπαγωγή της στο Πατριαρχείο.

Σήμερα Κυριακή στις Πρέσπες, ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Ντιμιτρόφ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ζ. Ζάεφ ανοίγουν μια νέα σελίδα στην Ιστορία της περιοχής. Η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στην ΠΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φθάσει γύρω στις 10:30 το πρωί στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Στους «Ψαράδες» ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ θα φτάσουν με σκάφος μέσω της λίμνης, ή οδικώς (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες). Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι θα τους υποδεχθούν στη μαρίνα και αμέσως μετά θα μεταβούν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στη διαμορφωμένη εξέδρα που έχει στηθεί και διαθέτει τέντα για προστασία από καιρικά φαινόμενα. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτή την εξέδρα θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή της υπογραφής της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς επίσης και από τον Μάθιου Νίμιτς. Πριν από την υπογραφή, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην άλλη όχθη της λίμνης, στην πλευρά της πΓΔΜ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Οτέσοβο. Εκεί θα παρακαθίσουν σε γεύμα. Στην τελετή της υπογραφής θα παραστούν από την ελληνική πλευρά επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Μακεδονίας.

Το «παρών» θα δώσει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

 Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, θα παραστούν επίσης η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών και ο αντιπρόεδρος επιφορτισμένος με τα θέματα ΕΕ. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στα ΜΜΕ καθώς έχουν διαπιστευθεί ως τώρα 170 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και εικονολήπτες από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Σερβία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: