ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ενδιαμέσως στο λιμάνι Πάτρας, από Τουρκία για Τεργέστη

Το εμπορικό λιμάνι της Πάτρας, ξεκίνησε πριν την ελληνική επανάσταση με τα ιστοφόρα πλεούμενα για να φθάσει σήμερα ως  διαπιστωμένος ασφαλής λιμένας της Ευρώπης να επιλέγεται από διεθνείς εταιρείες για την μεταφορά των εμπορευμάτων τους.  Από τη μεταφορά της σταφίδα προς την Δυτ. Ευρώπη, μέχρι την διεθνή διαμετακόμιση εμπορευμάτων παντός τύπου, πέρασαν πάνω από δύο αιώνες και το Λιμάνι της Πάτρας παραμένει προτιμόμενο, με τον όγκο των εργασιών του να αυξάνεται συνεχώς.

Με στόχο την διασύνδεση των δύο μεγάλων αξόνων, της Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean) και του Σκανδιναβικού διαδρόμου (Scandinavian corridor) που διασχίζει την Ιταλία




«Ευχόμαστε, στους νέους χρήστες και συνεργάτες του λιμένα μας, καλή επιτυχία στους νέους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να τους παρέχουμε υψηλού επιπέδου λιμενικές υπηρεσίες ώστε αυτή η δραστηριότητα να αποδειχθεί βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής» αναφέρει ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, σχετικά με την διαμεταφορική δραστηριότητα που προσεχώς, από τις 24-6-2018, θα αρχίσει να αυξάνεται από κορυφαία εταιρεία του χώρου, συμβάλλοντας στον όγκο των πραγματοποιούμενων συναλλαγών.

Ως διαμετακομιστικό κέντρο στη διαδρομή από Τουρκία προς Τεργέστη θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούν από την Κυριακή το λιμάνι της Πάτρας πλοία, τα οποία θα πραγματοποιούν μεταφόρτωση φορτίων, που προορίζονται για ανατολικά λιμάνια της Ιταλίας, όπως το Μπρίντεζι, το Μπάρι, η Ανκόνα και Βόρεια προς την Βενετία. 

Επίσης θα εξυπηρετείται με τις υπάρχουσες γραμμές άλλων εταιρειών από το λιμάνι της Πάτρας η εκφόρτωση φορτίων για την εγχώρια αγορά. Το ίδιο θα συμβαίνει και αντιστρόφως, κατά την επιστροφή τους, πλοία από την Τεργέστη με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη. 

Πληροφορίες αναφέρουν για τέσσερις πλευρίσεις την εβδομαδα στο διεθνές πατραϊκό λιμάνι και τανάπαλιν προς Κωνσταντινούπολη από κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα, που βρίσκεται στους εμπορικούς δρόμους της βόρειας Θάλασσας με εκτεταμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, τονίζεται σχετικά:

«Οργανισμός Λιμένος Πατρών βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, το λιμάνι της Πάτρας, από την Κυριακή 24/6/2018, για την οποία έχει προγραμματισθεί η πρώτη άφιξη, θα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στα δρομολόγια, Κωνσταντινούπολη-Τεργέστη και αντίστροφα, των πλοίων της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας UN. RO-RO με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η εν λόγω εταιρεία πρόσφατα εξαγοράσθηκε από μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, την Δανέζικη DFDS, η οποία κυριαρχεί στους εμπορικούς δρόμους της βόρειας Θάλασσας και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη.
 
Το λιμάνι μας προετοιμάσθηκε έγκαιρα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να καλωσορίσει την νέα αυτή δραστηριότητα η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής του θέσης στο θαλάσσιο διάδρομο της Αδριατικής. 

Παράλληλα υποστηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες του Ο.Λ.ΠΑ., σύμφωνα με τον στρατηγικό του σχεδιασμό, για την ανάδειξη του λιμένα μας σε ισχυρό κόμβο συνδυασμένων μεταφορών του Κεντρικού Διευρωπαϊκού Δικτύου και σε κόμβο διασύνδεσης των δύο μεγάλων αξόνων, της Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean) και του Σκανδιναβικού διαδρόμου (Scandinavian corridor) που διασχίζει την Ιταλία.
 
Ευχόμαστε, στους νέους χρήστες και συνεργάτες του λιμένα μας, καλή επιτυχία στους νέους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να τους παρέχουμε υψηλού επιπέδου λιμενικές υπηρεσίες ώστε αυτή η δραστηριότητα να αποδειχθεί βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: