ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μήνυμα για καθαρή ελάφρυνση χρέους



Κοινό μήνυμα για καθαρή ελάφρυνση του χρέους εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από το βήμα του Economist.


Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους χωρίς πολλά «αν» και «αλλά» είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Φ. Γκέρσον, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ σημείωσε ότι οι διαφορές παραμένουν, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη χωρίς εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται εμπροσθοβαρής και ουσιαστική ελάφρυνση χρέους προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο από την πλευρά του επανέλαβε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει ένα σημαντικό πακέτο εμπροσθοβαρών μέτρων για το χρέος, προανήγγειλε τριμηνιαίες αξιολογήσεις μετά το πρόγραμμα «όχι όμως πρόγραμμα». Η συζήτηση για την ενισχυμένη επιτήρηση θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες, ανέφερε, εκτιμώντας πως η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 2-3 χρόνια.

Μείωση φορολογικών συντελεστών

Ζήτησε να γίνει και ένα βήμα επιπλέον, πέραν όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα. Μίλησε για μείωση φορολογικών συντελεστών και για αύξηση δαπανών. Πρέπει πλέον να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, εξήγησε. Για το δημοσιονομικό περιθώριο είπε ότι υπάρχει ώθηση που μπορεί να δοθεί από την παραγωγικότητα, από τη συλλογή εσόδων και από το ασφαλιστικό. Αυτά τα πεδία, θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό περιθώριο 7% του ΑΕΠ και μετά το 2022 . Μίλησε για τα 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα των ιδιωτών προς το δημόσιο, και για μόνο 10 με 20 δισ. ευρώ που είναι πραγματικά εισπράξιμα.

Χρειάζεται μια δίκαια συμφωνία για το χρέος και την Ελλάδα είπε από την πλευρά του ο Φρ. Ντρούντι, εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: