ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

«Καλή η συμφωνία αλλά, δυστυχώς, την έφερε ο Τσίπρας»

Η αυτοκτονία της πολιτικής και ο θρίαμβος του διχασμού

«Η συμφωνία είναι καλή αλλά, δυστυχώς, την έφεραν αυτοί». Το άκουσα/διάβασα κι αυτό. Από παλιό φίλο δημοσιογράφο, εξ αυτών που επιδίδονται στην αιχμηρή αρθρογραφία κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.


Δυστυχώς δεν είναι μια μεμονωμένη άποψη. Διατρέχει ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού συστήματος και της δημοσιογραφίας. “Αυτοί” είναι οι κακοί Συριζαίοι. Και επειδή είναι κακοί και πρέπει να εξοβελιστούν εις το πυρ το εξώτερο, η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Είναι “χρέος” του τόξου των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να αφαιρέσουν κάθε επιχείρημα περί διπλωματικής επιτυχίας από την φαρέτρα του πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μια άποψη αυτοκτονική. Μια άποψη που παραβλέπει κάθε γεωπολιτικό όφελος για τη χώρα προκειμένου να ηττηθεί η κυβέρνηση. Τι κι αν ο φιλελεύθερος Νίκος Μαραντζίδης χαρακτηρίζει εξαιρετική τη συμφωνία και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως με τη στάση του στο Μακεδονικό εκτρέφει το τέρας του διχασμού και της ακροδεξιάς. Τι κι αν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος (ιδεολογικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και εγγυητής της συνένωσης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στο μόρφωμα του ΚΙΝ.ΑΛ) δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της λύσης και μέμφεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά για τη στάση τους. Τι κι αν Παπανδρέου, Θεοδωράκης, Καμίνης, Ανδρουλάκης, Θεοχαρόπουλος (σε διαφορετικές δόσεις) θεωρούν καλή και έντιμη τη συμφωνία και θέλουν να την ψηφίσουν. Τι κι αν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές της Ν.Δ που έλκουν ιδεολογική καταγωγή από τον “καραμανλισμό” διάκεινται με συμπάθεια προς τη συμφωνία.
Τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει τους υποστηρικτές να υπερβούν την εμμονή τους για την κυβέρνηση. “Είναι καλή η συμφωνία αλλά, κρίμα, την έφεραν αυτοί”, είναι η απάντηση. Κατά το γνωστό “εάν η αλήθεια δεν μας συμφέρει τόσο το χειρότερο για την αλήθεια”.

Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος. Εκείνου του τμήματος που ενώ συμφωνεί οχυρώνεται πίσω από τις ακραίες εκφάνσεις του προ του 2015 ΣΥΡΙΖΑ και διψά για εκδίκηση. Εκδίκηση προς τον Τσίπρα ασχέτως εάν αυτό καταλήγει στο να εκδικούνται την ίδια τη χώρα.
“Ταπεινωτική η συμφωνία”, λέει ο Αντώνης Σαμαράς που υποκινεί τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας. “Ταπεινωτική η συμφωνία”, ισχυρίζεται και ο ακραίος εθνικιστής πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ. Και τα δύο να συμβαίνουν ταυτοχρόνως δεν γίνεται.

Αυτές τις εκτρωματικές αντιφάσεις πολλοί τις παραβλέπουν. Όπως παραβλέπουν το γεγονός ότι κερδήθηκε η μεγάλη μάχη της Ιστορίας την οποία επικαλούνται οι “μακεδονομάχοι”. Όπως παραβλέπουν το γεγονός ότι μια συμφωνία μόνο ως συμβιβασμός θα μπορούσε να σταθεί. Διότι η συμφωνία δεν προήλθε ως αποτέλεσμα κάποιου πολέμου στον οποίο η Ελλάδα κατατρόπωσε τα Σκόπια στα πεδία των μαχών της μεθορίου. Οι Πρέσπες δεν είναι Βερσαλλίες για να επιβληθεί το δίκαιο του ισχυροτέρου.

Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν προφανώς σημασία. Είναι καλή η συμφωνία αλλά την έφεραν…”αυτοί”!


Δεν υπάρχουν σχόλια: