ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 21/6/2018


Για τη συμφωνία (από την ομιλία του Ν. Κοτζιά)
Στις Πρέσπες καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό. Δείξαμε ότι δεν μπορεί ουδείς να κατατροπώσει τον άλλον, δεν μπορεί ουδείς να βάλει τον άλλο στη γωνία, δεν μπορούμε να ζήσουμε με ρεβανσισμούς και αλυτρωτισμούς. Χρειαζόμαστε να αποδεχτούμε το υπάρχον και να βρούμε τους κανόνες για να ζήσουμε μαζί και αυτό που έδειξε και δείχνει η συμφωνία των Πρεσπών και που εύχομαι να υλοποιηθεί και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλα τα προβλήματα της περιοχής μας είναι ότι εδώ έχουμε αντίθεση –και αυτό ισχύει για όλες τις συγκρούσεις- ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν λύση και σε δυνάμεις αδράνειας, που βολεύονται από τη μη λύση και νομίζουν ότι μπορούν να έχουν κέρδη. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο Κιλκίς (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)
Εάν πράγματι πιστεύει αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει ότι δεν θα εφαρμόσει- αν ο ίδιος γίνει ποτέ πρωθυπουργός- τη συμφωνία που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για εσωτερική κατανάλωση από έναν πολιτικό απατεώνα.
Για το διαδικτυακό κάλεσμα  του Α. Γεωργιάδη σε πορεία προς γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Μετά την στήριξη της ΝΕ Καβάλας  της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Πριονίδη για το  εμφυλιοπολεμικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημά του, μετά τη συμπόρευση στελεχών της ΝΔ με χρυσαυγίτες, τώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης φτάνει στο σημείο να καλεί, μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη. Πλέον, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Αντωνιάδης χορεύει τον ίδιο  χορό για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κ. Σέλτσας. Δείτε εδώ το βίντεο.


Διάψευση δημοσιεύματος του «Ελεύθερου Τύπου» για συντάξεις (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

Σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» επιχείρησε, για μια ακόμη φορά, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει, ερμηνεύοντας ψευδέστατα τη διάταξη του Ν. 4387/16 και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί σχετικά με την προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους κατέβαλλαν αυξημένες εισφορές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 30 του Ν. 4387/16, η υπ´ αριθμ. Φ.80000/νηθ.60271/2195-23/12/2016 εγκύκλιος της ΓΓΚΑ και η υπ'αριθμ. 24/22-5-17 εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, ορίζουν ρητά ότι:  «Στην περίπτωση ασφαλισμένων οι οποίοι, υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος κατέβαλλαν εισφορές ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς». Ο Νόμος και οι Εγκύκλιοι εφαρμόζονται κατά γράμμα. Κανένα ευρώ επιπλέον εισφοράς δεν χάνεται, τόσο για τις νέες συντάξεις όσο και για τις καταβαλλόμενες πριν από το Ν. 4387/16 κατά τη διαδικασία του επανυπολογισμού. Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη που αναφέρεται στην εγκύκλιο, αυτή αφορά τον προσδιορισμό των εξαιρούμενων προσώπων και όχι τον τρόπο εφαρμογής της προσαύξησης.

Για τις παραλείψεις του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2020-2027 στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας (ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν)


Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το γεγονός ότι στο σχέδιο κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ESF+) δεν περιλαμβάνεται αναφορά στη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα, στην κοινωνική φροντίδα και υπηρεσίες. Η πρόταση για το σχέδιο κανονισμού του ESF+ στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2020-2027 φαίνεται ότι αφήνει πίσω την ενωσιακή υποχρέωση για την ιδρυματική φροντίδα, η οποία βασίζεται στην κοινότητα και τις υπηρεσίες, σε αντίθεση με τον ισχύοντα κανονισμό του ESF.  Με αφορμή τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει με ερώτηση του προς τη Κομισιόν, μεταξύ άλλων, να αναλάβει δράση και «να επαναφέρει το ζήτημα και να το εντάξει στον προγραμματισμό του ΠΔΠ 2020-2027 ανταποκρινόμενη στις συστάσεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες».

Καμία απολύτως απόλυση επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία δεν θα υπάρξει

Καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει ακόμη και εάν συνεπεία παρατάσεων η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.  Σε εγκύκλιο που εστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τονίζεται ότι έχει αποφασιστεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού το οποίο υπηρετεί στα Νοσοκομεία. Επίσης, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται κανονικά. Υπογραμμίζεται ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την συνέχιση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και καμία απόλυση δεν πρόκειται να συμβεί.


Για την ίδρυση  150 κέντρων Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (από την ομιλία της Θ. Φωτίου)

Μια νέα διοικητική  δομή  ιδρύεται μέσω ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 150 κέντρα Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ) τα οποία θα ιδρυθούν σε 150 Κέντρα Κοινότητας. Η δομή αυτή δίνει πληροφορίες και λειτουργεί υποστηρικτικά στα άτομα της τρίτης ηλικίας ενώ ταυτόχρονα συντονίζει 3 υφιστάμενες δημοτικές δομές: Τα 62 ΚΗΦΗ, 800 περίπου ΚΑΠΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι» με 3.500 εργαζόμενος. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζουμε και τα υφιστάμενα ΚΑΠΗ, ένα κορυφαίο θεσμό, ο οποίος, όμως, με την πάροδο του χρόνου, έχασε τη δυναμική του και απαξιώθηκε.

Για τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας (από τη συνέντευξη του Γ. Σταθάκη)
Η ΝΔ ξεπέρασε τον εαυτό της στην καταστροφολογία και στο θέμα της ΔΕΗ. Άλλα, όμως, δείχνουν τα οικονομικά δεδομένα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον υπερδανεισμό της ΔΕΗ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς δεν πήραμε κανένα νέο δάνειο, αντίθετα ενισχύσαμε τη ρευστότητά της. Γι΄ αυτό και  οι τράπεζες αναχρηματοδοτούν πλέον κανονικά τη ΔΕΗ. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατάρρευσης και κλεισίματος. Στο τέλος της ημέρας, η ΔΕΗ θα παραμείνει ο βασικός ενεργειακός πυλώνας της χώρας.

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανέργων και εργαζομένων σε επίσχεση (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

H Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε 9 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ σε 702 ανέργους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση.

Καταβολή του ΚΕΑ Ιουνίου (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018. Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: