ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ενώ έφθασε το 1 δισ., ο Ρέγκλινγκ αποκλείει νέο μνημόνιο


Καμία σχέση με μνημόνιο δεν θα έχει η μεταμνημονιακή επιτήρηση της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από ερώτηση του avgi.gr, η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο και θα πάρει και δεύτερη ελάφρυνση χρέους. 


Σημειώνεται ότι σήμερα  εκταμιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Συμβούλιο των Διευθυντών του. «Η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου μόλις έφθασε στην Ελλάδα», αναφέρεται στον λογαριασμό του ESM στο Twitter.
 
Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Η επιτήρηση θα είναι μεν αυστηρότερη, καθότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από αυτή σε άλλες χώρες όπως και ελάφρυνση χρέους, αλλά δεν θα τεθούν νέοι όροι.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τη συνέχισή τους οι οποίες έρχονται να απαντήσουν σε ορισμένες ανησυχίες από αγορές και εθνικά κοινοβούλια για ενδεχόμενη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων.

Σε σχέση με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο) τόσο ο κ. Ρέγκλινγκ όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφεραν ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις αφορούν σε «εγγυήσεις» και όχι σε «ενέχυρο» ή «υποθήκη».Τέλος, μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται η τελευταία δόση του τρίτου προγράμματος προς την Ελλάδα ανέφερε ο επικεφαλής του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: