ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αβεβαιότητα συγκρότησης κυβέρνησης δείχνουν exit polls

Μετέωρα Βρετανικό Κοινοβούλιο και το Brexit

Η αστάθεια φαίνεται να επισκιάζει την πολιτική ζωή της Βρετανίας, εάν επιβεβαιωθούν τα πρώτα αποτελεσματα των exit polls, κατά τα οποία το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εξασφαλίζει 314 έδρες επί των 650 στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Τούτο σημαίνει ότι δεν κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, υπολοιπόμενου του κόμματος της Τερέζα Μέι κατά 12 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, αν και μέχρι το κλείσιμο της κάλπης μιλούσαν για τουλάχιστον 100 έδρες διαφορά με το Εργατικό Κόμμα του Τζ. Κόρμπιν, υπέρ των Τορήδων, τούτο δεν καθίσταται δυνατόν καθόσον τα αποτελέσματα δείχνουν ότι:

Οι Συντηρητικοί της Τ. Μέι καταλαμβάνουν 314 έδρες και για να σχηματίσουν κυβέρνηση θα χρειαστούν την συνεργασία του τρίτου κόμματος, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Οι Εργατικοί του Τζ. Κόρμπιν πήραν 266 έδρες και αναμένεται να αναδειχθούν σε ισχυρή αντιπολίτευση, που θα ζητά την σκληρή και άμεση αποχώρηση της Βρετανίας.

Οι Φιλελευθεροι Δημοκράτες: 14 έδρες
Το SNP, Εθνικό Κόμμα Σκωτίας  34 έδρες
Το UKIP  0 (μηδέν) έδρες
Και οι Πράσινοι 1 έδρα.

Κι επειδή οι πληροφορίες που έρχονται από την Βρετανία (BBC) είναι συγκεχυμένες, ένα ακόμη στοιχείο που φάνηκε αναφέρεται σε υπολοιπόμενες 76 έδρες που μπορεί και να αλλάξουν το αποτέλεσμα, σε σημείο, που να έρθει δεύτερο το κόμμα των Τορήδων της Τερέζας Μέι. Και αυτές οι έδρες να αναδείξουν πρώτο το Lab. του κ. Κόρμπιν.

Μεγάλη βουτιά της Στερλίνας με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών. Υπό πιθανή αμφισβήτηση το Brexit. Καταστροφικό το αποτέλεσμα των εκλογών για την Μέι, εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls και η θέση της στην ηγεσία του κόμματος σύντομα θα αμφισβητηθεί από τους εσωκομματικούς, αφού προσέφυγε σε αχρείαστες εκλογές που μειώνουν τη δύναμη των Συντηρητικών και οδηγούν τη χώρα με δυσμενείς όρους στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την αποχώρηση, που θα την πληρώσουν, αν και η Μέι ήλπιζε σε αποχώρηση χωρίς καταβολή τιμήματος, υπό την προϋπόθεση  βέβαια της ενίσχυσης του κύρους της στο εσωτερικό της χώρας. 

Σε κάθε περίπτωση, περί το χάραμα της Παρασκευής 6-9-2017, θα έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα και θα έχουμε πιο καθαρές προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: