ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Να φάμε το Φάμελλο αν μας κοροϊδεύει, αλλά...


Στη φωτογραφία το κλεισμένο από ετών εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο Αχαΐας.



...να σταματήσουμε  τώρα να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες!!




Της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ(*)

H AMIANTITστο Δρέπανο και τα απόβλητα αμίαντου που χρόνια τώρα παραμένουν στο χώρο εκτεθειμένα δεν αποτελεί τρομερή είδηση! 

Όπως δεν αποτελεί είδηση και πρόβλημα που θα έπρεπε να λυθεί χθες η ύπαρξη 50χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης  από σωλήνες αμίαντου στην Πάτρα που πίνει ο κόσμος νερό!!! (Ένα μεγάλο κομμάτι υπάρχει και στον Άγιο Βασίλειο δίπλα στο Δρέπανο).

Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης 50 χιλιομέτρων από τους καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες  την έχουμε θέσει δεκάδες φορές στο δημοτικό συμβούλιο και στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αλλά η δημοτική αρχή του ΚΚΕ φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες!

Είδηση, αποκάλυψη τεραστίων διαστάσεων αποτέλεσε η  πιθανή δημιουργία ΧΥΤΕΑ χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων  στην ίδια περιοχή!!

Υπήρξε μια καθησυχαστική απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο αλλά δεν επαρκεί από ότι φαίνεται γιατί ταυτόχρονα υπάρχει στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) δημιουργία ενός ΧΥΤΕΑ στην Αχαΐα κι αυτό μπερδεύει και διευκολύνει την ανεύθυνη πληροφόρηση  από κάθε κατεύθυνση.

Άρα λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο να βγει γραπτά, επίσημα και καθαρά να ενημερώσει τους πολίτες αδιαμεσολάβητα, αλλά και τις τοπικές αρχές (Δήμος- Περιφέρεια) γιατί η σκόνη της παραπληροφόρησης  είναι πολλές φορές πολύ πιο πνιγηρή από την αιτία.

Καιρός είναι να σταματήσει ο φαρισαϊσμός και τα κροκοδείλια δάκρυα επικοινωνιακής καταγγελίας και θορύβου γι’ αυτό που πρόκειται  ίσως να συμβεί και όχι γι αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα μολύνοντας και δηλητηριάζοντας  τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Να φάμε το Φάμελλο αν μας κοροϊδεύει, αλλά να σταματήσουμε  τώρα να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες  και να προχωρήσει ο καθαρισμός του παλιού εργοστασίου της ΑΜΙΑΝΤΙΤ.
______________
(*) Η Ουρανία Μπίρμπα είναι  δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

21/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: