ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον αγωνιστή της Αριστεράς


Ο αγωνιστής Νίκος Κοσμάτος διακομίζεται στην τελευταία του κατοικία, με  ασυνήθιστη για το τριήμερο Αγ. Πνεύματος,  συνοδεία κόσμου!


Κηδεύτηκε σήμερα ο 88χρονος Νίκος Κοσμάτος και ετάφη στο κοιμητήριο του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών

Με την προτροπή «καλό κατευόδιο», από συγγενείς φίλους και συντρόφους, από τα χρόνια, της προδικτατορικής ΕΔΑ, του ΚΚΕ Εσ., του ΣΥΝ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, ο 88χρονος  αγωνιστής  της Αριστεράς Νίκος Κοσμάτος, συνοδεύτηκε μέχρι  τον τελευταίο ασπασμό, στον Ιερό Ναό Αγγέλων του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών, όπου κηδεύτηκε σήμερα στις 11 το πρωί και ετάφη στον παρακείμενο λόφο του ομώνυμου κοιμητηρίου.
Στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο, τον αγωνιστή από την Πάτρα, Νίκο Κοσμάτο, συνταξιούχο ΤΕΒΕ, συνόδευσαν πολίτες από τον επαγγελματικό του χώρο, αλλά και άλλοι που ήλθαν από την Αθήνα γι αυτό τον σκοπό.  
Ο σύντροφος Νίκος Κοσμάτος έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών και όρθιος, χτυπημένος  όμως από την επάρατο νόσο, ενώ δίπλα στη σορό του βρέθηκαν τα παιδιά του Ανδρέας και Μαρία, Χρήστος και Τζένη, τα δύο εγγόνια του, αλλά και τα αδέλφια του.
Ο Νίκος Κοσμάτος ήταν αγωνιστής του χώρου της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, την οποία υπηρέτησε από τα νιάτα του μέχρι τέλους της ζωής του. Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τα πολιτικά τεκταινόμενα και συμμετείχε, μέχρι και πρόσφατα, στις συνελεύσεις του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ.
Γεννημένος το 1929, στην Πάτρα, πέρασε τις δυσκολίες της Κατοχής, μικρό παιδί κι έφθασε μέχρι την συγκρότηση της ΕΔΑ, λίγο μετά την λήξη του Εμφυλίου, στην οποία δραστηριοποιήθηκε. Συμμετείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα των  εργαζομένων, ενώ με την λειτουργία του επιπλοποιείου του, που «έστησε» πίσω από την Παντάνασσα, μετά την μεταπολίτευση, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Επαγγελματοβιοτεχνών, σε επίπεδο τοπικού σωματείου και ΟΒΕΣΝΑ.
Με το ξέσπασμα της επιβολής της δικτατορίας των Δεξιών επίορκων  Συνταγματαρχών το 1967, συλλαμβάνεται και στην διάσπαση του 1968, τάσσεται εναντίον της 12ης Ολομέλειας του ΚΚΕ και από κει με το Γραφείου Εσωτερικού, που λειτουργούσε παράνομα στην χώρα μας και συμμετέχει στο Αντιδικτατορικό Μέτωπο Ελλάδας (ΑΕΜ).
Στην μεταπολίτευση εντάσσεται στο ΚΚΕ Εσ. και οι πρώην Ρηγάδες (Νεολαία του ΚΚΕ Εσ. τότε) τον θυμούνται παρόντα στις κομματικές δραστηριότητες, για διάδοση των ανανεωτικών ευρωκομμουνιστικών αντιλήψεων, ενώ συνεχίζει να μετέχει και συνδικαλιστικά στο ΑΕΜ, που πια αποτελεί συνδικαλιστική παράταξη, προσκείμενη στο ΚΚΕ Εσ.
Ακολουθεί την πορεία του ανανεωτικού κομμουνιστικού χώρου στα επόμενα βήματά του, από την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ), μέχρι την δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των πολλών παραβρεθέντων ήταν ο αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Σταυρός Γούτσος, προσωπικότητες του πολιτικού χώρου, ο πρόεδρος του Ε&ΕΣ Πατρών Γιώργος Ρώρος, η εκπρόσωπος της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Μαρία Αντύπα, ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΛΠΑ Σπ. Αργυριάδης, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, συνάδελφοι του επαγγελματοβιοτεχνικού χώρου, φίλοι και άλλοι πολλοί που τον γνώριζαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: