ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πάτρας στη συνέλευση της Άρτας




Στην 28η Πανελλήνια Γενική Συνέλευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), που πραγματοποιείται στην Άρτα, συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο κ. Παπανικήτας,  βασιζόμενος στη γραμμή του ΚΚΕ περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:


 «Στην Γ.Σ. της Χαλκίδας  τον Ιούνιο του 2016 παρουσία  του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και της  Αντιπροέδρου  του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαμε θέσει  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ. Οι προτάσεις μας είχαν ως αφετηριακή γραμμή   να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας  τους και το νερό να αποτελεί Δημόσιο αγαθό.

Η μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική και στον τομέα αυτό αναδεικνύει δυο πρακτικές-πολιτικές εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η μία  και την οποία στηρίζουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ είναι αυτή που διεκδικεί το Δημόσιο  χαρακτήρα του νερού γιατί αυτό υπηρετεί τις ανάγκες του Ελληνικού λαού   και ιδιαίτερα  των εκατομμυρίων ανέργων,  αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας  και καθημερινά βομβαρδίζονται  από τις πολιτικές  και τη φορολεηλασία που ασκούν οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις. Για παράδειγμα σήμερα η ΔΕΥΑ Πάτρας στα πλαίσια των μέτρων ελάφρυνσης και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών απαλλάσσει ή έχει εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο πάνω από 3.000 οικογένειες».

Και κατέληξε:

«Γι’ αυτό και εμείς στα πλαίσια της διατήρησης  του Δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και του Δημόσιου χαρακτήρα του νερού επιμένουμε και διεκδικούμε:

1.     Την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας.
2.     Άμεση  πρόσληψη επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών.
3.     Την απαλλαγή από την φορολόγηση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.
4.     Την κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού.
5.     Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο.
6.     Την διαχείριση των φραγμάτων από Δημόσιο Φορέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: