ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μάχη διαρροών με βολιδοσκοπήσεις ενόψει Γιουρογκρούπ

Ρομπάι - Μπαρόζο (φωτογραφία αρχείου).

Ζ. Μπαρόζο: Αν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή 2012 αυτό θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη


Όλα τα προαπαιτούμενα θα είναι έτοιμα από την ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες με στόχο να πάμε στο Eurogroup με το μόνο ζήτημα ανοιχτό να είναι το χρέος, τόνιζαν καλά πληροφορημένες πηγές μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΠΓ.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για μάχη διαρροών, καθώς κάθε πλευρά προσπαθεί να μετρήσει τις προθέσεις των άλλων. Ενώ για το εάν έχει κατατεθεί κάποια νέα πρόταση στην ελληνική πλευρά απαντούσαν πως δεν έχει κατατεθεί πρόταση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, τονίζουν και προσθέτουν πως αναμένουν την πρόταση και τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν ώστε να υπάρχουν λεκτικές διατυπώσεις που μπορεί να δίνουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Μπαρόζο: Πιστεύω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα
 
«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, διότι ξέρω την δέσμευση και την αφοσίωση των Ελλήνων, παρά την λιτότητα και τις δυσκολίες, να παραμείνουν στο ευρώ. Και αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε» είπε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 6-7 Ιουνίου.

Σε ερώτηση για το αν το GREXIT έχει φύγει από τον ορίζοντα, τόνισε ότι «όχι απόλυτα, εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να πληρωθεί η Ελλάδα για να φύγει, και στη Γερμανία και αλλού. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει παίξει το ρόλο του μεσολαβητή» και πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή 2012 αυτό θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη. Σήμερα υπάρχει η αντίληψη ότι αν φύγει μια χώρα οι άλλες τα καταφέρνουν».

«Πιστεύω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα. Επίσης υπάρχει η αντίληψη ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, θα είναι καλύτερη ως προς την εμπιστοσύνη, την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία» σημείωσε ο κ. Μπαρόζο και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα, ανεβαίνει η οικονομία και υπάρχει μια ανοδική τάση. Υπάρχουν πια πολλοί λόγοι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μετά από τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι Έλληνες τους αξίζει να τους αναγνωρίζουν οι εταίροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: