ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«Όργωσαν» οι κινητές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ. Ελλάδα


Φιλοσοφία της ΚΑΜ είναι να προσεγγίζει πολίτες και να τους παρέχει γραφειοκρατικές υπηρεσίες, δηλαδή υπηρεσίες που ένας ηλικιωμένος πολίτης ενός ορεινού χωριού, θα χρειαζόταν ταξί για να κατέβει στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, τώρα πλέον η ΕΛ.ΑΣ. το αποστέλλει με δική της πρωτοβουλία στον τόπο τους.
Σε έναν χρόνο εξυπηρετήθηκαν 1.500 πολίτες στις απομακρυσμένες περιοχές!

 
Έναν χρόνο επισκέψεων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (ΚΑΜ) ο νέος θεσμός της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε πιο γνωστός στους πολίτες ως ΑΕΤΟΣ (Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων)
 
Οι ΚΑΜ καθημερινά, όλο το προηγούμενο διάστημα, «όργωσαν» σπιθαμή προς σπιθαμή τα πιο δυσπρόσιτα σημεία της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας επιτρέποντας στους πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες που τους έλειπαν μετά το κλείσιμο πολλών αστυνομικών τμημάτων.
Μέσα στο περασμένο χρόνο 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.

Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Σφέτσος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Ο πετυχημένος θεσμός ΚΑΜ συμπλήρωσε ένα χρόνο παρουσίας στις απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του οποίο οι αστυνομικοί μας προσέγγισαν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και τους παρείχαν επιτόπου, ουσιαστικά στο σπίτι τους, αστυνομικές υπηρεσίες. Φιλοσοφία της ΚΑΜ είναι να προσεγγίζει πολίτες και να τους παρέχει γραφειοκρατικές υπηρεσίες, δηλαδή υπηρεσίες που ένας ηλικιωμένος πολίτης ενός ορεινού χωριού, θα χρειαζόταν ταξί για να κατέβει στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, τώρα πλέον η ΕΛ.ΑΣ. αποστέλλει με δική της πρωτοβουλία στον τόπο τους.

Κύρια υπηρεσία είναι η θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής. Παρέχει πληροφορίες για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου, άδειας κυνηγετικού όπλου. Η ΚΑΜ λύνει διαφορές μεταξύ πολιτών εάν π.χ. προκύψει μια διαφωνία για ένα χωράφι, ένα όριο κ.α.. Μπορεί να υποβάλει κανείς μήνυση μέσα στο όχημα της ΚΑΜ, η οποία θα υποβληθεί κανονικά στην Εισαγγελία και επικουρικά διενεργεί ελέγχους, προσαγωγές και αν χρειαστεί ακόμα και συλλήψεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοπόρα ιδέα που η φιλοσοφία της είναι να βελτιώσει την ζωή των πολιτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: