ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Αρωγός 6ης ΥΠΕ ο Σύνδεσμος Ελληνοαυστριακής Φιλίας


Σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, είχε γίνει μια πρώτη συμφωνία για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με 15 ακόμη οχήματα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Δυτ. Ελλάδας.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα, δεκαπέντε ασθενοφόρα θα ενισχύσουν τον στόλο, είπε "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7" ο αντιπρόεδρος κ. Ζαμπάρας


Ο Σύνδεσμος Ελληνοαυστριακής Φιλίας έρχεται ως αρωγός να καλύψει τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα, ενώ παράλληλα αντίστοιχες ελλείψεις παρατηρούνται σε οδηγούς τους, την στιγμή που η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στο πλαίσιο ανάπτυξης περαιτέρω των προσφερομένων υπηρεσιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί επαξίως στις ανάγκες για αξιοπρεπή περίθαλψη.

Ήδη η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει εκτελωνίσει το πρώτο από αυτά, εντός του επόμενου μήνα θα καταφθάσουν ακόμα δύο, και σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους ανθρώπους της 6ης ΥΠΕ ο πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα, ο συνολικός τους αριθμός θα φθάσει τα 15. 

Δεν αρκούν όμως, όπως προαναφέρθηκε, για να καλύψουν τις ανάγκες της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο μια προσπάθεια ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ακόμα 15 ασθενοφόρων.

Σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, είχε γίνει μια πρώτη συμφωνία για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με 15 ακόμη οχήματα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Δυτ. Ελλάδας. 

«Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσει το ζήτημα. Για εμάς είναι παρά πολύ σημαντικό να πάρει το ΕΚΑΒ 15 καινούργια ασθενοφόρα. Αν δεν γίνει τώρα αυτό, νομίζω ότι μετά όντως θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο επίπεδο της ανανέωσης του στόλου. Εάν δεν μπουν τώρα σε αυτό το ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι μετά θα χαθεί οριστικά αυτή η μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε ο Μιλτ. Ζαμπάρας μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Κι αυτά λαμβανομένου υπ' όψη ότι το επόμενο ΕΣΠΑ θα το διαχειριστούν οι Δήμοι και φυσικά δεν έχουν λόγο ενίσχυσης αυτών των δομών. 

«Ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι όντως πεπαλαιωμένος. Να θυμίσω ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η μοναδική περιοχή που δεν κατάφερε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013) να πάρει ασθενοφόρα για να ενισχύσει τον στόλο της. Είναι 15 ασθενοφόρα που θα θέλαμε και εμείς ως διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να μπουν στο νέο ΕΣΠΑ. Έχει γίνει μια πρώτη συμφωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να ενταχθούν και να τα προμηθευτεί το ΕΚΑΒ ώστε να αναβαθμίσει τον στόλο του» τόνισε ο κ. Ζαμπάρας.

Αναφερόμενος στην συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνοαυστριακής Φιλίας και την προσφορά τους, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μιλτιάδης Ζαμπάρας, σημείωσε ότι κατάφεραν ν’ ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Αυστρία και με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

«Υπάρχει μια καλή συνεργασία, είχαμε κάνει κι ένα ταξίδι στην Αυστρία για να δούμε πώς μπορούν κι αυτοί να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα ζητήματα της υγείας. Υπάρχει καλή πρόθεση και συνεργασία να συνεχιστεί αυτή η σχέση και να υπάρξουν κι άλλα ασθενοφόρα, κι άλλος εξοπλισμός στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας και να βρούμε όποια χαραμάδα μας δίδεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, μαζί με όσα κάνουμε αυτό το διάστημα: Ήτοι: Προσπάθεια ενίσχυσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, θεσμικές παρεμβάσεις για την πρωτοβάθμια, προκειμένου να ανατάξουμε το σύστημα Υγείας…

Κάποια από τα  ασθενοφόρα που θα έρθουν, θα είναι 4Χ4 για δύσβατες περιοχές. Αρκετά θα δοθούν στο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες που υπάρχουν, κάποια άλλα θα πάνε στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ η έλευσή τους. Είναι σε πάρα πολύ καλή λειτουργική κατάσταση, έχουν κι εξοπλισμό, οπότε θα βοηθήσουν συνολικά», σημειώνει ο κ. Ζαμπάρας.

Ωστόσο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ παραδέχεται ότι αυτά τα ασθενοφόρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές, ο στόλος του ΕΚΑΒ απαρχαιωμένος και οι ανάγκες ιδιαιτέρως αυξημένες. Γι’ αυτό και επισημαίνει την ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που την δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ για ν’ αγοράσει ακόμα 15 οχήματα όπως είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Δημοσίευση σχολίου