ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Και διηγώντας τα να κλαις! Παρούσα μόνο η... Ιστορία

Όχι κυρ Βαγγέλη, μη μου παίρνεις τις δύο ακτίνες. Εγώ εννιά είχα όταν γεννήθηκα!

Ακόμη και ο ήλιος με λειψές ακτίνες, στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη

Έντονο "άρωμα"... παρελθόντος απέπνεε η χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος, η οποία ο Ευ. Βενιζέλος ευελπιστεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανασύσταση του κόμματος. Η γιορτή για τα "γενέθλια" του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε αφενός από τις ηχηρές απουσίες των κορυφαίων στελεχών που υπήρξαν συνοδοιπόροι του προέδρου του κόμματος και οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν από την Ιπποκράτους μετά τις εκλογές και, αφετέρου, από την προσέλευση στελεχών που παραπέμπουν στις παλαιότερες δεκαετίες της Ιστορίας της παράταξης.
Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος,  μίλησε για επτά "ακτίνες" - άξονες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, με φόντο το ανανεωμένο έμβλημα του "πράσινου ήλιου", που πλέον θα φέρει επτά αντί για εννέα ακτίνες, όπως ήταν το σύμβολο του '74.
  
Οι 7 "ακτίνες" του ΠΑΣΟΚ

Επιχειρώντας να συμβολίσει το νέο ξεκίνημα του κόμματος, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι "είμαστε η εμπροσθοφυλακή του νέου, του νέου ΠΑΣΟΚ, όχι η οπισθοφυλακή και τα απομεινάρια του παλιού" και παρουσίασε τις λεγόμενες "επτά ακτίνες" για την ανασύσταση. Όπως είπε, πρόκειται για:

1) εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα,
2) δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία,
3) κράτος δικαίου,
4) κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη,
5) Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης,
6) ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας και
7) οικολογική ευαισθησία.

Μίλησε για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και συγκρότηση ενός "ανοικτού" κόμματος μέσα από το Συντακτικό Συνέδριο που προσδιόρισε για τα τέλη Νοεμβρίου. Ακόμη απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για συνεργασία προς το κόμμα του Φ. Κουβέλη.

Οι ηχηρές απουσίες

Ηχηρές ήταν οι απουσίες κορυφαίων στελεχών και συγκεκριμένα του Ανδ. Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως είχε κάνει μια μέρα νωρίτερα και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, που ήταν επίσης απών. Αναμενόμενη ήταν και η απουσία του Γ. Ραγκούση, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και της Α. Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός άφηνε μάλιστα να διαρρεύσει ότι ήταν πολιτική επιλογή της να μην παρευρεθεί λόγω διαφωνιών της με θέσεις, στάσεις και "μονολόγους" της ηγεσίας. Από την εκδήλωση έλειπε και ο εσωκομματικός αντίπαλος του Ευ. Βενιζέλου, Χρ. Παπουτσής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε τελικά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος με ανάρτηση στο Τουίτερ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ: "Μέσα κι έξω δεν μ' αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση, θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος για όλα". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος με το μήνυμά του απευθυνόταν στον Ανδ. Λοβέρδο, για τον οποίο εντείνεται η φημολογία που τον θέλει να σχηματίζει πολιτική κίνηση.
Εν τω μεταξύ, ο στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού, Γ. Δατσέρης, μιλώντας στον Real Fm, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει πιο ενεργά στο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρόεδρό του στη θέση του αντιπροέδρου του σχήματος ή ακόμα και να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού μετά από αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: