ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ας υπογράψει ο Δήμαρχος Γ. Δημαράς, εγώ όχι, λέει Ν. Μακρής

Μπροστά στα γραφεία του ΣΟΨΥ στην Πάτρα.

Παραδέχεται ο Δήμαρχος Πατρέων την άτυπη συμφωνία μεταξύ Φούρα-Τριανταφύλλου.  Επικρέμεται απόλυση της δημοτικής υπαλλήλου που δεν επιστρέφει από τον ΣΟΨΥ στην εργασία της

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ

«ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ο Γιάννης Δημαράς. Εγώ ανέλαβα στις 14-6-12 και βρήκα ανοικτή τη διαδικασία, που έχει προηγηθεί από τον Απρίλιο, όπου σταμάτησε η πληρωμή της» είπε σήμερα σε ερώτηση του ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας.

Με τις παραπάνω φράσεις απαντά στην Αγγέλα Τριανταφύλλου, προέδρου του ΣΟΨΥ Πάτρας,  την οποία έχει καλέσει σε απολογία για την απουσία από την εργασία της ο Νίκος Μακρής. Η προαναφερόμενη  επικαλούμενη άτυπη συμφωνία με τον πρώην δήμαρχο Α. Φούρα και νυν Γ. Δημαρά, κατηγορεί τον νέο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας Ν. Μακρή για τυπολατρία, καθώς όντας εργαζόμενη του Δημοτικού Ωδείου της είχε επιτραπεί  να απουσιάζει από την εργασίας της προκειμένου να απασχολείται στον ΣΟΨΥ, σωματείο ιδιωτικού δικαίου των ψυχικώς πασχόντων ατόμων στην Πάτρα και τώρα εγκαλείται.
Στις αιχμές που απευθύνονται στον Ν. Μακρή περιλαμβάνονται τα παρακάτω, που αφορούν ανακοίνωση του ΣΟΨΥ:

«Τέλος στο νέο διαχειριστή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που δημιούργησε το θέμα, προεδρεύοντα κ. Μακρή Ν., έχουμε να πούμε ότι η προσήλωση στην τυπολατρία και όχι στο περιεχόμενο (το αν προσφέρει κανείς πραγματικά) αφενός εκθέτει τόσο τον προηγούμενο όσο και τον νυν Δήμαρχο, αφετέρου αποδεικνύει την κρίση αξιοπιστίας που βιώνει η χώρα».

Και επειδή στο θέμα δίνονται πολιτικές προεκτάσεις, το «ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU», πήρε την άποψη Δημαρά, ο οποίος παραδέχεται ότι: «Από την εποχή που δήμαρχος Πατρέων ήταν ο Α. Φούρας, όπου και η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν στον Δημοτικό Ωδείο, της είχε παραχωρηθεί άτυπα η άδεια να λείπει από την εργασία της, προκειμένου να εργαστεί στον ΣΟΨΥ, με την έννοια ότι θ  εξυπηρετούνται δημότες της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάγεται στις υπηρεσίες του Δήμου ο ΣΟΨΥ. Δεν είχα αντίρρηση και της επέτρεψα να συνεχίσει.
Όμως από την στιγμή που το Δημοτικό Ωδείο υπήχθη στον Πολιτιστικό Οργανισμό και αφού αποδέχθηκε αυτό το καθεστώς ο προηγούμενος Πρόεδρος Αντ. Σκιαθάς δεν είχα λόγους να το αρνηθώ. Όπως δεν έχω λόγους και να επιβάλλω στους υφισταμένους μου να υπογράφουν για την πληρωμή υπαλλήλου που δεν δίνει παρών στην εργασία της».
Πάντως όπως είπε στο ISTOLOGIO ο Δήμαρχος Πατρέων πρότεινε στην υπάλληλο να παρουσιαστεί στη δουλειά της μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης χωρίς να υπάρξουν εκκρεμότητες ευθυνών για τους προϊσταμένους της. Και να ξανά απασχοληθεί στον ΣΟΨΥ.
Προϋπόθεση όμως είναι ότι θα συγκατανεύσει το ΔΣ του Πολιτ. Οργανισμού, θα συμφωνήσει το Δημ. Συμβούλιο Πατρέων και θα επικυρώσει το Υπ. Εσωτερικών. Ειδάλλως σε περίπτωση μη εμφάνισης της υπαλλήλου στην εργασίας της μετά από 20ήμερο παραπέμπεται για απόλυση.    
Και ο Γ. Δημαράς απαντώντας στην απειλή για κλείσιμο του σωματείου εάν δεν ανακληθεί η απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού αναρωτιέται: «Επιτέλους θα κλείσει ο ΣΟΨΥ, λες και δεν υπάρχει άλλο άτομο να αναλάβει καθήκοντα;».
Όπως έγινε γνωστό από τις 23-4-12 κανένας από τους προϊσταμένους της Αγγ. Τριανταφύλλου δεν υπογράφει και έτσι δεν πληρώνεται.
Επίσης σε ανακοίνωση του ΣΟΨΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 3/9/2012 του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου (Σισίνη 6) και ώρα 2 μ.μ. αποφασίστηκε ομόφωνα η επ’ αόριστο αναστολή της λειτουργίας του Συλλόγου εξαιτίας της παραβίασης των προφορικών συμφωνιών του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά Ιωάννη για την άτυπη παραχώρηση της κ. Τριανταφύλλου Αγγελικής, δημοτικής υπαλλήλου του Δήμου Πατρέων και προέδρου του συλλόγου, προκειμένου να υποστηριχτεί το έργο της κοινωνικής φροντίδας των ψυχικά πασχόντων της πόλης μας και της λειτουργίας του συλλόγου σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος της Πάτρας.
Ο Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας από της συστάσεώς του συντάσσεται με τις δυνάμεις δημιουργίας του τόπου και όχι με τις δυνάμεις καταστροφής και υποκρισίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: