ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ν. Κοτζιάς: «Αν έχει τα κότσια η Ν.Δ., να πει δημόσια τα ονόματα που είχε προτείνει»


Στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το όνομα των Σκοπίων αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς ενώ άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, που κάνει σαν να μην γνωρίζει τίποτα


Από τις πέντε προτάσεις Νίμιτς, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα ονόματα: «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία» είπε ο κ. Κοτζιάς. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, το όνομα Vardaska έχει απορριφθεί από τους Σκοπιανούς, γιατί θεωρούν ότι συνδέεται με φασιστικά καθεστώτα και τον βασιλικό οίκο που κυβερνούσε παλιά.

"Τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι πολίτες της χώρας αυτής. Για την χώρα μας το κύριο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει σαφή διάκριση ανάμεσα στα Σκόπια με τη σημερινή Μακεδονία καθώς και της αρχαιότητας που εμείς είμαστε οι φορείς της" υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.

Ειδικότερα για το όνομα της Μακεδονίας του Ίλιντεν υπογράμμισε ότι δεν έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα. «Είναι μια τρέλα, ο κ. Πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για το τι λέει η άλλη πλευρά και μετά τον κατηγορούν για αυτά που λέει η άλλη πλευρά».

«Η Ν.Δ. έχει καταλήξει σε μια γραμμή ενάντια στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κων. Μητσοτάκη, ενάντια στην παράδοση της από τις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, ακόμα και ενάντια σε αυτά που έλεγε ως κυβέρνηση Σαμαρά. Έχει αποφασίσει να πάει με το πιο ακραίο κομμάτι που έχει στο εσωτερικό της».

Συνεχίζοντας την κριτική του στη στάση της Ν.Δ. ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η Ν.Δ. παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο φαινόμενο «όχι μόνο κοιτάει το εσωτερικό της χώρας όταν κάνει εξωτερική πολιτική αλλά κοιτάει το εσωτερικό του κόμματός της». "Είναι πρωτοφανές για την εξωτερική πολιτική και επικίνδυνο" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο: «Δεν υπάρχουν κακές συμφωνίες και καλά στο μέλλον αλλά καλές συμφωνίες που καλό είναι να γίνουν τώρα» ενώ όπως είπε αυτές οι δυνάμεις επί δεκαετίες κυβέρνησαν τον τόπο, αυτές δημιούργησαν το πρόβλημα.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε διεξοδικά στην "ιστορία" του προβλήματος:

"Διαλύεται η Γιουγκοσλαβία και δημιουργούνται τα κράτη διάδοχοι της και προχωράει η Γερμανία σε αναγνώριση της Κροατίας και της Σλοβενίας και η Ε.Ε. συγκροτεί μια Επιτροπή, την Μπαταντέρ με στόχο να δει αν θα αναγνωριστούν αυτές οι οντότητες και αν τα Συντάγματά τους περιέχουν αλυτρωτισμούς προκειμένου να αναγνωριστούν ή όχι. Η Ελληνική κυβέρνηση τότε, που δεν πήγε στον ΟΗΕ για τη γλώσσα ως Μακεδονική,  αρνήθηκε να συμμετέχει και δεν πήγαν ούτε ως παρατηρητές, εκεί που αναγνωρίστηκε τελικά η χώρα αυτή ως Μακεδονία από 140 χώρες".

«Συνεχόμενα τα ψέματα της Ν.Δ. Εδώ και είκοσι χρόνια έχουν δώσει το όνομα Μακεδονία, κάνουν σαν να μην έχουν σχέση με αυτά και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτές τις διαδικασίες. Προβληματικό ότι όταν ενημερώνω τη Ν.Δ. τα διαβάζω μετά στον Τύπο».

Κάλεσε τη Ν.Δ. να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα που είχε προτείνει για τα Σκόπια αντί να κάνει «κολπάκια και τουιτάκια». «Αν έχει τα κότσια η Ν.Δ. να βγει δημόσια να πει τα ονόματα που έλεγε γιατί υπάρχουν ντοκουμέντα». «Τους ενοχλεί ότι μιλώ διότι ξέρω καλά τι έχουν κάνει» απάντησε για την αντιπολιτευτική γραμμή της Ν.Δ. πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι "απόλυτα σεβαστή από την Ελλάδα η επιλογή του κ. Ζάεφ για δημοψήφισμα στα Σκόπια" ενώ όπως ενημέρωσε. Αν το αποφασίσουν ο κύκλος επικύρωσης επεκτείνεται πέραν του Κοινοβουλίου, δηλαδή το Φθινόπωρο, διότι "η συμφωνία που θα έχει προϋποθέσεις επικύρωσης δεν μπορεί να είναι πριν από το δημοψήφισμα στα Σκόπια". Τέλος ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι «Είναι εθνική ανάγκη και απαίτηση η λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» ενώ εκτίμησε ότι Τσίπρας και Ζάεφ έχουν βούληση για μια συμβιβαστική λύση.

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: