ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Να τον αποπέμψει άμεσα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο υβριστής δημοτικός σύμβουλος Χρ. Πριονίδης με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. 

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου.  

Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της Ν.Δ. προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και  πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα.

Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της Ν.Δ. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν,  και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο, αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία του Χ. Πριονίδη με την ηγεσία της ΝΔ.


Διαβάστε παρακάτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της τοποθέτησης Πριονίδη:


«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τί να πρωτοπώ. Η αγανάκτηση που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που η φράση “έλεος” είναι λίγη. Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους κυρίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε είναι βουλευτές, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε αγωνιστές πίσω από αυτήν την παράταξη.  Και να τους πω ότι η πλάκα τελείωσε. Κι όταν λέω τελείωσε, τελείωσε. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο.  Και για αυτό αποκλειστικά φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί. Οι Συριζαίοι.

Αυτό το έγκλημα που συντελείται, να δοθεί η γλώσσα και η εθνότητα, αν μη τι άλλο είναι μόνο προδοσία. Οι αντοχές μας, μαζί με την ανοχή που έχουμε υποδείξει στα καμώματα τους έχει τελειώσει. Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγμα και είχαν την εξουσία ήταν διχαστικοί και μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα. Εγώ δήμαρχε δεν θα αρκεστώ μόνο σε αυτόν τον λόγο, έκατσα το μεσημέρι κι έγραψα πέντε σειρές.

Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και από μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Αγανακτώ με ανθρώπους που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Κι όχι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ του ασφαλούς κ κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου, είτε μισθός είναι είτε σύνταξη, να κάνουν κριτική.

Στη σημερινή εποχή με την κρίσης, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει  -και θα κλείσω εδώ γιατί έχω να πω πολλά- λένε ότι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”. Λέω: Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τον βάρβαρο κι ελεύθερη είσαι τώρα.

Ελάτε ρε Αριστεροί να σας δείξω πόσα απίδια έχει ο σάκος που μπορείτε να μου απαγορέψετε εσείς. Πάτε να μου απαγορέψετε εμένα να τραγουδάω το τραγούδι αυτό. Με αυτό το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα. Να δω τη μαγκιά σας. Κωλόμαγκες.

Προτείνω, επίσης, ανάμεσα σε όσα αποφασίσουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Παγγαίου. Να μη δούμε κανέναν από αυτούς εδώ. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν».

Όταν ξαναπήρε το λόγο, είπε τα εξής:

«Την ψυχραιμία που ζητάει ο δήμαρχος, αυτοί τη λαμβάνουν ως αδυναμία. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μπορεί αύριο να βγουν τα Συριζάκια της Καβάλας και να λένε  ο Πριονίδης είναι φασίστας κι εκφράζεται έτσι. Όταν αυτοί προσπαθούν να μας επιβάλουν τις λούγκρες που βάζουν τον άγιο Νικόλα στα γεννητικά τους όργανα, αυτό δεν λέγεται φασισμός; Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, αλλά όχι ρε πουστράκια να προσπαθείτε να μας τα επιβάλετε. Δεν λέγεται κόκκινος φασισμός αυτός; Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;

Η ψυχραιμία δήμαρχε λαμβάνεται ως αδυναμία. Την ύστατη ώρα δεν φτάνει ούτε τα χαρτιά να στείλουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρόεδρο, τον Πάκη τον Παυλόπουλο. Επίθεση κατά βούληση θέλει τώρα. Μόνον.

Μιλάμε ανεξαρτήτως κυβέρνησης πρόεδρε. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Το βέτο το άσκησε ο Καραμανλής το ΄08. Το ίδιο να έκανε και ο Αλεξάκης. Δεν μας ενδιαφέρει η δεξιά, η αριστερά. Εδώ σου είπα, μεγαλώσαμε με έναν μπαμπά και μαμά και τώρα μας λένε τα αριστεράκια ότι δεν είναι παπάς  μαμά αυτό. Τι; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι δήθεν προοδευτικοί του κώλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: