ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Παππάς: Τα κανάλια έδωσαν 140 εκ. από το 2015 ως σήμερα



Μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς
 
Δικαιώθηκε μια προσπάθεια της κοινωνίας δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.


«Είμαστε σε μια στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Ν. Παππά, ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας. Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και ο στόχος είναι κανάλια βιώσιμα και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με "αέρα". 

Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα με τα αδειοδοτημένα κανάλια μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Καθαρό τηλεοπτικό τοπίο την επόμενη δεκαετία και αύξηση απασχόλησης 33%.

«Το γάιδαρο τον φάγαμε, η σημαντική δουλειά έγινε για καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» και η ρήτρα για την απασχόληση θα αυξήσει τους εργαζόμενους στον κλάδο από 1.800 σήμερα σε 2.400 τουλάχιστον, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Ο κ. Παππάς επαναβεβαίωσε ότι οι άδειες θα είναι σίγουρα πέντε και ίσως έξι (5+1) και τόνισε ότι «υπάρχουν πολύ υψηλές προδιαγραφές και προαπαιτούμενα για να αποδοθεί άδεια».

Οι πρόνοιες του πλαισίου λειτουργίας των καναλιών θα οδηγήσουν σε «πολύ σοβαρή ένεση απασχόλησης στον κλάδο», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα ιδιωτικά κανάλια είναι 1.800, με τις έξι άδειες μιλάμε για τουλάχιστον 2.400», δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 33%.

Ο κ. Παππάς εξάλλου απάντησε στις αιτιάσεις περί της φορολογικής αντιμετώπισης των υφιστάμενων καναλιών, σημειώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που καταλόγισε το φόρο διαφήμισης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχει φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο 140 εκατ. ευρώ από το 2015. Αυτά τα χρήματα δεν εισπράττονταν από το 2010, όταν ψηφίστηκε και θεσπίστηκε αυτός ο φόρος, δεν καταλογίστηκε ποτέ, ως το 2015», όπως τόνισε.

Στην επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού τοπίου, κατά τον ίδιο, «από τη στιγμή που θα υπάρχει η πολύ αυστηρή ρήτρα για το επίπεδο της απασχόλησης και η καταβολή του τιμήματος για τις άδειες, δεν έχουμε πρόβλημα να μειώσουμε αυτό τον φόρο, που ήταν αρκετά επιβαρυντικός».

«Το επόμενο βήμα είναι πιθανόν οι περιφερειακές άδειες, θα μπούμε και σε μία συζήτηση για τις θεματικές, θα ανταλλάξουμε απόψεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα τηρήσουμε τον νόμο. Το γάιδαρο όμως τον φάγαμε, η σημαντική δουλειά έγινε για καθαρό τηλεοπτικό τοπίο την επόμενη δεκαετία στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Οι προκηρύξεις για θεματικές και περιφερειακές άδειες θα βγουν πάρα πολύ εύκολα», εκτίμησε ο κ. Παππάς.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: