ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

5ωρος καθημερινός αποκλεισμός του Δήμου Πατρέων από πενταμηνίτες

Η κεντρική πόρτα του δημαρχείου από σήμερα είναι κλειστή.


Γ. Δημαράς: Αρμόδια για την πληρωμή τους είναι η Οικ. Δ/ση του Υπ. Εργασίας

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το οδόστρωμα της  Μαιζώνος, έξω από το Δημαρχείο
Σε πεντάωρη στάση από τις 8 πμ μέχρι τις 1 μμ καθημερινά και αποκλεισμό της εισόδου του δημαρχείου Πατρέων αποφάσισαν να κατέλθουν από σήμερα Τρίτη οι 420 εργαζόμενοι με πεντάμηνη σύμβαση εργασίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την ημέρα της προσλήψεώς τους μέσω ΜΚΟ και με εντολή του Υπουργείου εργάζονται για λογαριασμό της τοπικής πατραϊκής αυτοδιοίκησης.
Με ανάρτηση πανό στην κεντρική πύλη του δημαρχείου και με τον κλείσιμό της απάντησαν μετά την περιπετειώδη συνάντησής τους την Τρίτη. Στις διαδοχικές ψηφοφορίες που ακολούθησαν επί δύο αντίθετων προτάσεων με την στήριξη του σωματείου εργαζομένων του Δήμου, πλειοψήφησε αυτή της παράταξης του ΣΕΑΜ και αμέσως ξεκίνησε η κινητοποίηση.
Πληροφορίες έφεραν τον Δήμο να έχει παραλάβει από την περασμένη Παρασκευή το ποσό που αναλογεί στην πληρωμή των εκτάκτων, πλην όμως τίθεται ζήτημα καθώς ο αρμόδιος υπάλληλος που έχει ορισθεί από το Υπουργείο για την διαχείριση του ποσού προβάλλει ένσταση διότι δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για την διαχείριση του ποσού. Γνώστης η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, είχε  αποφασίσει ότι θα εκπαιδεύσει όσους ασχολούνται με διαχείριση χρημάτων εργαζομένων μέσω ΜΚΟ, σε ΟΤΑ ανά τη χώρα, αλλά εντούτοις δεν το έπραξε.
Σήμερα τέσσερις, μήνες μετά, η κατάσταση έφθασε στα άκρα και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ΜΚΟ μέμφονται το Δήμο Πατρών. Ο Γ. Δημαράς με τον οποίο συναντήθηκαν τους ανέφερε ότι υπεύθυνος δεν είναι ο Δήμος Πατρέων για την πληρωμή τους, αλλά η Διεύθυνση Οικονομικών του Υπ. Εργασίας.
Άρα προ Βρούτση κατευθυνθείτε. Πλην όμως από ΚΚΕ,  ΣΕΑΜ και ΠΑΣΚΕ τα βέλη εξακοντίζονται προς Γιάννη Δημαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: