ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

H συμφωνία με την τρόικα, εξακολουθεί να συναντά την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ

Η συμφωνία με την τρόικα κλείδωσε κατά τον Σαμαρά, αλλά προκαλεί κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό σκάφος.


Η «ημέρα της κρίσης», που θα καθορίσει ουσιαστικά και τις αντοχές της παρούσας κυβέρνησης, θα είναι η 7η Νοεμβρίου
Εν μέσω ερωτηματικών για την πορεία της τρικομματικής συνεργασίας κινείται πλέον η κυβέρνηση, καθώς η συμφωνία με την τρόικα, που κλείδωσε επισήμως χθες το μεσημέρι με δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, εξακολουθεί να συναντά την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών τελεσιγράφων, σήμανε τη λήξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αιφνιδιάζοντας. Στην προσπάθεια – όπως λένε στο Μαξίμου – να θέσει όλες τις πλευρές προ των ευθυνών τους, έβαλε δημοσίως το δίλημμα «μέτρα ή χάος».
Το τελεσίγραφο Σαμαρά προκάλεσε κλυδωνισμούς στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο η κατεύθυνση που δόθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπέρ της ψήφισης των μέτρων, όπως εκτιμούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, στέλνει σαφή μηνύματα στην Ευρώπη για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μη ψήφιση των εργασιακών – άρα και του ενιαίου πακέτου.
Η «ημέρα της κρίσης», που θα καθορίσει ουσιαστικά και τις αντοχές της παρούσας κυβέρνησης, θα είναι η 7η Νοεμβρίου, όταν η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να εγκρίνει, ως ένα άρθρο, το επώδυνο πακέτο των μέτρων που συνοδεύουν το νέο Μνημόνιο.
Υψηλόβαθμες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν χθες ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού να σημάνει τη λήξη των διαπραγματεύσεων είχε αποδέκτες πρωτίστως στο εξωτερικό, καθώς στην Αθήνα είχαν φθάσει τα πρώτα μηνύματα από τους δανειστές ότι η ελληνική κωλυσιεργία έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Οι ίδιες πηγές αναγνώριζαν, ωστόσο, ότι με την κίνησή του ο κ. Σαμαράς επιταχύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό και επισπεύδει μια ρήξη στο κυβερνητικό μέτωπο, από τη στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης παραμείνει αμετακίνητος στις θέσεις του.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστούν ότι έως τις 7 Νοεμβρίου θα γίνει ουσιαστική προσπάθεια για την αποφυγή της ρήξης με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά έχουν αρχίσει ήδη να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στη βάση μιας μειωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας 160 εδρών που θα συγκροτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

(Απόσπασμα ρεπορτάζ από τα σημερινά κυβερνητικά ΝΕΑ.Online)

Δεν υπάρχουν σχόλια: