ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αλχημεία Προέδρου της Βουλής Τραγάκη (ΝΔ) για αποτροπή της κυβερνητικής ήττας

"Το ΛΑΘΟΣ" όχι του συγγραφέα Αντ. Σαμαράκη, αλλά του εκλογομάγειρα Γιάννη Τραγάκη!  Είναι η στιγμή που ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε εκ… παραδρομής ότι γίνεται δεκτό και το άρθρο 4 κατά πλειοψηφία. (Βίντεο από το enikos.gr)

Η απουσία των τριών συνεταίρων οδήγησε σε καταψήφιση του άρθρου 4 για τις εισφορές υπέρ του ΤΕΕ
Απόπειρα του Προέδρου Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ) να περάσει το Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών με όλα και τα 6 άρθρα του, υπερψηφισμένα κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι  από τη Βουλή έπεσε στο κενό. Η πρώτη κυβερνητική ήττα συνοδεύτηκε από αυτή για το εύρωστο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων.  
Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, δεν έγινε δεκτή, καθώς 136 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 143 ψήφισαν «όχι» και 14 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω ανάρτησης του στο twitter αναφέρει ότι εάν ο Αντώνης  Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ήταν παρόντες στη ψηφοφορία για το άρθρο 4 και το στήριζαν θα υπερψηφιζόταν. Στην ανάρτησή του ο βουλευτής υποστηρίζει: «Όσοι οδύρονται για τη μη ψήφιση του άρθρου 4, ας απευθυνθούν στους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη. Αν ήσαν παρόντες και το στήριζαν θα πέρναγε».
Σημειώνεται ότι το άρθρο 4 περιελάμβανε «κατεπείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας. Μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων».
Το άρθρο 4 του Ν/Σ δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο επί των παρόντων αριθμό ψήφων και παρά τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν από τα έδρανα το πέρασε πραξικοπηματικά ο ίδιος ο Γ. Τραγάκης. Έβγαλε μάλιστα ανίδεους όσους επεσήμαναν την αλχημεία.
Έτσι λίγο πριν τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη ότι το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στις εισφορές του ΤΕΕ ανακοινώθηκε εκ παραδρομής ότι έγινε δεκτό.
Αλλά, επειδή είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση θα γίνει αύριο Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Και αυτό διότι είχε ανακοινώθηκε ότι το άρθρο 4 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ναι. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που υποστήριξαν ότι ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, δηλαδή τους 293 που ήσαν εκείνη τη στιγμή στη Βουλή το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό, καθώς έλαβε ακριβώς το 50% των ψήφων.
Έγινε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό. Μετά το γεγονός αυτό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν μάλιστα και την παραίτηση του προέδρου της Βουλής Γ.  Τραγάκη.
Έτσι το Ν/Σ στο σύνολό του έγινε δεκτό επί της αρχής, αλλά όχι και επί του 4ου από τα 6 άρθρα.
 Tο κρίσιμο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε με οριακή πλειοψηφία, γεγονός που υποδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.
Το άρθρο, που καταργεί την υποχρέωση του Δημοσίου να διατηρεί ένα ελάχιστο ποσοστό σε μια σειρά από πρώην κρατικές εταιρίες, υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές ενώ 139 το καταψήφισαν.

Κατακερματισμένοι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Στην ψηφοφορία, η ΝΔ ψήφισε συντεταγμένα, το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατακερματισμένα, όπως αναμένονταν, ενώ τον τόνο έδωσε η για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αποχή από την ψηφοφορία… δυο πολιτικών αρχηγών, του Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, που μάλλον ήθελαν να επισημάνουν ότι δεν είναι πια δεδομένη η υποστήριξή τους στην κυβέρνηση, μετά τον εκβιασμό που υπέστησαν από τον Αντ. Σαμαρά, όταν δήλωσε προχθές ότι η διαπραγμάτευση για τα μέτρα είναι τελειωμένη, ενώ την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδριάσεις για το θέμα.
Το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις (άρθρο 2) έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία και πέρασε με δύο επιπλέον ψήφους, αφού έλαβε 148 «ναι», 139 «όχι» και 6 «παρών».
Πιο αναλυτικά, για τα 6 άρθρα του Ν/Σ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Άρθρο 1 ναι 173, όχι 120, παρών 0.
Άρθρο 2 ναι 148, όχι 139, παρών 6.
Άρθρο 3 ναι 156, όχι 135, παρών 2.
Άρθρο 4 ναι 146, όχι 121, παρών 26.
Άρθρο 5 ναι 158, όχι 135, παρών 0.
Άρθρο 6 ναι 173, όχι 120, παρών 0.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: