ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η 28η Οκτωβρίου επέτειος της αντιφασιστικής νίκης

Φωτογραφία Αρχείου.


Η αυθόρμητη ειρηνική κινητοποίηση του λαού πέρυσι, στις παρελάσεις και τους λοιπούς εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου, στην ουσία προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, την επιστράτευση των συστημικών εφεδρειών της Ν.Δ. και του Παπαδήμου και έθεσε σε πορεία διάλυσης τον δικομματισμό. Ήταν ένα ασυνήθιστο πάντρεμα του αισθήματος πατριωτικής ανάτασης και της αγανάκτησης από τα Μνημόνια, το οποίο εκφράστηκε εναντίον των εκπροσώπων της πολιτικής ελίτ που βρίσκονταν στις εξέδρες των επισήμων.
Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η κυβέρνηση φρόντισε να δημιουργήσει υγειονομικές ζώνες και τα ίδια και χειρότερα αστυνομικά μέτρα λαμβάνει και φέτος κάνοντας τις παρελάσεις να μοιάζουν με πορείες του Πολυτεχνείου. Ε, ας μοιάσουν λοιπόν οι παρελάσεις με την πορεία του Πολυτεχνείου υπό την εξής έννοια: Να ανακτήσει η επέτειος της συμμετοχής της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τον χαρακτήρα της αντίστασης στον φασισμό και της αντιφασιστικής νίκης.
Έχει γραφτεί πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την κήρυξη του πολέμου εναντίον της και όχι τη νίκη και την απελευθέρωσή της από τους Ναζί. Σήμερα αυτή η ιστορικη ανορθογραφία πρέπει να αρθεί.

(Από τη σελίδα σχολίων της ΑΥΓΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: