ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Με αντιπαρέλαση από Αγανακτισμένους γιορτάστηκε η εθνική γιορτή στην Πάτρα

Βίντεο από το ISTOLOGIO, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Συμμετείχε και το ΚΚΕ με συγκροτημένο κομματικό μπλογκ
Μπροστά από το πανό των λαϊκών συνελεύσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου. Αριστερά της φωτογραφίας ο Παν. Σταυρόπουλος της Γραμματείας του ΣΥΝ.
Με συγκέντρωση των διαμαρτυρομένων πολιτών της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, όπως είχαν προαναγγείλει και με πορεία στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ατόμων εκφράστηκε η αγανάκτηση κατά των μέτρων και της τριμερούς μνημονιακής κυβέρνησης.
Στις 11.30 με ηγούμενο στην κεφαλή της πορείας το γνωστό πανό των διαμαρτυρομένων και με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, ξεκίνησαν την ιδιότυπη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλ. Γεωργίου ακολουθώντας την διαδρομή Γεροκωστοπούλου, Ρήγα Φερραίου και έκαναν στάση στη συμβολή με την οδό Αγ. Νικολάου. Την ίδια ώρα στην παραπλεύρως οδό Αγ. Ανδρέου εξελίσσονταν η παρέλαση των μαθητών.
Στιγμιότυπο από την πορεία του ΚΚΕ.
 Παράλληλα, πορεία του ΚΚΕ ξεκίνησε από τα Ψηλαλώνια, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο  και ακολουθώντας διαδρομή μακριά από τα ΜΑΤ, μέχρι κάτω μέρος της κλίμακας Αγ. Νικολάου και από εκεί μέσω Κορίνθου στην οδό Αράτου, ανέμεναν το τέλος της παρέλασης για να κάνουν τη δική τους είσοδο διαμαρτυρίας εκεί που παρέλαυναν οι μαθητές.
Οι αγανακτισμένοι της πλ. Γεωργίου, εκεί στη συμβολή της Ρ. Φεραίου με την Αγ. Νικολάου έκαναν στάση μισής ώρας και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Σε όλη τη διαδρομή οι διασταυρώσεις των οδών που ήσαν κοντά στην Αγ. Ανδρέου, όπου γίνονταν η μαθητική παρέλαση ήσαν κλειστές από ομάδες ανδρών των ΜΑΤ.
Στη συνέχεια η πορεία των αγανακτισμένων πορεύτηκε μέχρι ην συμβολή της Ρ. Φεραίου με την οδό Κολοκοτρώνη, όπου διμοιρία ΜΑΤ  είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς την Αγ. Ανδρέου.
Μετά από συζήτηση με τον επικεφαλής της διμοιρίας, αυτή άρχισε να αποτραβιέται λίγα μέτρα πίσω. Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών υποχρέωσε τις αστυνομικές δυνάμεις σε υποχώρηση μέχρι το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος. Στάση και εκ νέου πίεση προς τα ΜΑΤ για απόκτηση ζωτικού χώρου μέχρι λίγο πριν την συμβολή με την Αγ. Ανδρέου. 

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Εκεί παρέμειναν μέχρι το τέλος της μαθητικής παρέλασης φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. Νέες δυνάμεις των ΜΑΤ που προστέθηκαν σε αυτές που ήδη έφρασαν το δρόμο των αγανακτισμένων, ενίσχυσαν με τριπλή σειρά το μπλόκο της Αστυνομίας, αλλά ήσαν αχρείαστες αφού από τους επικεφαλής των διαμαρτυρομένων, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου δηλώθηκε ευθαρσώς ότι πρόθεση δεν ήταν να σπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να μπουν στην μαθητική πορεία, αλλά να παρελάσουν μετά το πέρας αυτής.
Στο τέλος της μαθητικής παρέλασης και αφού και αφού πέρασαν και τα πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που εισέπραξαν και τα περισσότερα χειροκροτήματα, εμφανίστηκε από την οδό Αράτου να ακολουθεί το μπλογκ του ΚΚΕ με σημαίες και κοντάρια.
Ο επικεφαλής της Αστυνομίας για να μην υπάρξει αντιπαράθεση κράτησε τα ΜΑΤ εκεί όπου ήσαν, ώστε οι  αγανακτισμένοι να ακολουθήσουν μετά την πορεία του κομματικού μπλογκ.
Η μικρή σύγχυση  που επακολούθησε διασκεδάστηκε με την σώφρονα τακτική των επικεφαλής των αγανακτισμένων, που καθησύχασαν  όσους πίσω, μη γνωρίζοντες τον ερχομό του κομματικού μπλογκ, δυσφορούσαν κατά της Αστυνομίας.
Με το πέρας του μπλογκ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ν. Καραθανασόπουλο, ακολούθησε η παρέλαση του μπλογκ των αγανακτισμένων, που καταχειροκροτούνταν σε όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι την συμβολή της Αγ. Ανδρέου με την οδό Γούναρη.
Φθάνοντας στα Δικαστήρια Πάτρας, οι αγανακτισμένοι έστριψαν στην Κορίνθου και διαλύθηκαν κοντά στο Παράρτημα.
Το δε μπλογκ του ΚΚΕ, μετά τα δικαστήρια πορεύτηκε μέχρι τα Ψηλαλώνια, απ’ όπου είχε ξεκινήσει, αφού προηγουμένως είχε αποτίσει τιμή στους απαγχονισθέντες των Ψηλαλωνίων στις 9-5-1944 από τους τσολιάδες και τους ναζί.
Παρών στους αγανακτισμένους έδωσε και ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ κ. Καζάκης. 
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν είναι πριν την κατάληξη στην οδό Κολοκοτρώνη της πορείας των αγανακτισμένων.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: