ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ αναζητεί διέξοδο από το μπλόκο για να μείνει στην κυβέρνηση

Άρχισαν τα δύσκολα για τη ΔΗΜΑΡ.


Αιτία του αδιεξόδου είναι τα εργασιακά
Σχέδιο απεμπλοκής από το «θερμό επεισόδιο» για τα εργασιακά αναζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, η ηγεσία της οποίας αρνείται κατηγορηματικά να ψηφίσει τις ρυθμίσεις που ζητεί η τρόικα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Νταλιάνη στα ΝΕΑ, η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, καθώς από τη μία πλευρά δεν μπορεί να κάνει πίσω για τα εργασιακά, από την άλλη όμως δεν θέλει και να χρεωθεί την καταψήφιση του Μνημονίου ή, ακόμη χειρότερα, την πτώση της κυβέρνησης.
Από την Αγίου Κωνσταντίνου πάντως δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τον τόνο της δήλωσης του Πρωθυπουργού, ενώ κύκλοι της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν την έκπληξή τους για το περιεχόμενό  και ιδιαίτερα για την αναφορά  του Αντώνη Σαμαρά ότι «θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε». Οπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος που εντάσσεται στην ηγετική ομάδα «εάν κάποιος έχει επιδείξει εξαιρετική τόλμη μέχρι τώρα, αυτή είναι η Δημοκρατική Αριστερά που μπήκε στην κυβέρνηση για να βοηθήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της».
Η διακηρυγμένη απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τα εργασιακά προκάλεσε ένταση στις σχέσεις του κόμματος με το Μαξίμου, όμως αργά το βράδυ υπήρξαν και απόψεις στελεχών από την πλευρά της οι οποίες υπογράμμιζαν την ανάγκη να εκτονωθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με αυτές, η ελληνική πλευρά και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να πιέσουν την τρόικα ώστε το θέμα των εργασιακών να αποσυρθεί από την παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης προκειμένου να υπάρξει χρόνος σε όλες τις πλευρές να προετοιμαστούν και να συζητήσουν ενδεχόμενες αλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που επιδιώκει η Αγίου Κωνσταντίνου, είναι, σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, να μη χρεωθεί πτώση της κυβέρνησης και διενέργεια πρόωρων εκλογών. Πρόκειται για έναν πολύ ευαίσθητο χειρισμό που παραπέμπει σε αυτούς που έκανε (με επιτυχία) ο κ. Κουβέλης στις διερευνητικές εντολές τον προηγούμενο Μάιο. Το βάρος αυτή τη στιγμή δεν πέφτει στο σενάριο εξόδου από την κυβέρνηση αλλά σε χειρισμούς που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της έντασης.
Στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προτάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης και υπογράμμισε (ξανά) ότι «εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου σε αυτά τα μέτρα».

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ. Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ευθέως πως «στα όσα η τρόικα επιμένει αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετο. Οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίπαλο. Δεν πρόκειται να δεχτώ, ούτε να ψηφίσω, ούτε εγώ ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τις μεταβολές που επιμένει η τρόικα να θέλει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιλογή να ισοπεδωθούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Μέχρι τέλους αυτή θα είναι η σταθερή και αμετακίνητη άποψή μου».
Στο εσωτερικό του κόμματος υπήρξε η άποψη ότι εάν η τρόικα επιμείνει και τα εργασιακά έρθουν ως «ξεχωριστό άρθρο» οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στην πλειοψηφία τους να τα καταψηφίσουν. Στελέχη του κόμματος εξέφραζαν την απορία τους και ερωτηματικά για τη στάση Βρούτση στο θέμα των εργασιακών, μάλιστα ορισμένα εξ αυτών δεν δίσταζαν να του αποδώσουν προσωπικά ευθύνες για τον χειρισμό στις συνομιλίες με την τρόικα «που άνοιξε το θέμα».
(Πηγή: Τα ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: