ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Σε αδιέξοδο οδηγείται η ΔΗΜΑΡ

Φ. Κουβέλης - Ν. Τσούκαλης.


Toυ Χ. ΣΙΜΟΥ, από avgi.gr
       Να καταψηφίσει τα μέτρα, σε περίπτωση που αυτά κατέβουν σε ένα άρθρο -δημοσιονομικά και εργασιακές σχέσεις- αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά από μια συνεδρίαση η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Ωστόσο, η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς η Δημοκρατική Αριστερά έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους αλλά κι έχει και πρόσφατη απόφαση Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία επισημαίνεται πως θεωρείται ύψιστης σημασίας η λήψη της επόμενης δόσης ως προϋπόθεση για να μη χρεωκοπήσει η χώρα. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως ακόμα περισσότερο, καθώς οι πρόσφατες απαιτήσεις της τρόικας απορρίφτηκαν κατηγορηματικά δύο φορές από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Η κίνηση αυτή απαντήθηκε από την πλευρά του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου με την απόφασή τους να συμπεριληφθούν όλα τα μέτρα σε ένα και μοναδικό άρθρο, όπως διαμηνύθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι εκ των έσω πιέσεις από πλευράς Νίκου Μπίστη, ο οποίος πιέζει για συμβιβασμό στο θέμα των εργασιακών, με το επιχείρημα ότι οι αρχικές απαιτήσεις της τρόικας βελτιώθηκαν τελικά και πως οι συμβιβασμοί γίνονται στις καθυστερήσεις. Από την άλλη, υπάρχουν οι διαφωνούντες του κόμματος, οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι οξύμωρο για το κόμμα να στηρίζει μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει μια πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ακόμα κι αν δινόταν η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να καταψηφίσει τις εργασιακές σχέσεις και να υπερψηφίσει τις περικοπές ύψους 13,5 δισ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκεται σε αδιέξοδο: από τη στιγμή που επέλεξε να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση, είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσει "την τελευταία στιγμή", διότι μ' αυτόν τον τρόπο θα δικαιωθούν όλοι όσοι είχαν εξ αρχής διαφωνήσει με την επιλογή αυτή. Από την άλλη, αν υποκύψει στον εκβιασμό των υπόλοιπων κυβερνητικών εταίρων, χάνει το επικοινωνιακό χαρτί της υπεύθυνης δύναμης που είναι σε θέση να διαπραγματευτεί, και κατακρημνίζεται από την ισχύ των δύο, ούτως ή άλλως, μεγαλύτερων συγκυβερνώντων κομμάτων. Όπως και να 'χει, οι χθεσινές δηλώσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
"Εύχομαι να έρθουν τα εργασιακά στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο και όχι ως ενιαίο νομοσχέδιο", είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., Σπύρος Λυκούδης, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα υπάρξει αδιέξοδο. "Δεν θα μετατρέψουμε τη χώρα σε Μπανγκλαντές", επεσήμανε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. Γ. Αμοιρίδης (Alpha 9,89). Να μείνει ανοιχτό το θέμα των εργασιακών ζήτησε ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, διευκρινίζοντας πως "Το να πάει η τρόικα και να πει ότι έχουμε συμφωνήσει στο βασικό σενάριο των μέτρων, αλλά υπάρχει η εκκρεμότητα των εργασιακών, είναι μία εκκρεμότητα που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης", μιλώντας στη ΝΕΤ FM.
Ωστόσο υπήρξαν και δηλώσεις που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο υπαναχώρησης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. Β. Οικονόμου επεσήμανε πως "Χρειαζόμαστε τη δόση γιατί πάμε για χρεωκοπία". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής Μ. Ρεπούση: "Δεν είμαστε σε θέση να αντέξουμε τη μη καταβολή της δόσης" (Αlpha 9,89).

Δεν υπάρχουν σχόλια: