ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων του Δ. Πατρέων εφιστά τον κίνδυνο

Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό των δημοτικών συμβούλων Πατρέων, εκ μέρους των εργαζομένων του Δήμου.


Τα μέλη του ΔΣ των σωματείων άλλαξαν αιφνιδίως στάση και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση τα απορρίμματα
ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΥΟ μέλη του Δ.Σ. Πατρέων εφιστούν το κίνδυνο παράλυσης του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκ των πραγμάτων παραπομπή του θέματος των απορριμμάτων σε λύσεις ιδιωτικού τύπου, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός του Σώματος από τις συνεδριάσεις, λόγω καταλήψεων του χώρου.    
Ακόμη καταγγέλλουν αλλοπρόσαλλη τακτική των συνδικαλιστών του χώρου τους, αφού αρχικά είχε συμφωνηθεί η συμμετοχή των σωματείων και των φορέων στη σύγκλιση του μεθαυριανού Δημοτικού Συμβούλιου του Σαββάτου με μοναδικό θέμα συζήτησης την διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων.
«Εμείς πιστεύουμε ότι έχοντας το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να διαμορφώσουμε συσχετισμούς τέτοιους ώστε η απόφαση να είναι προς όφελος των εργαζομένων» λένε στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κυρίως πολιτικό πρόβλημα και απαιτεί πολιτικές λύσεις».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:
Συνάδελφοι μετά από την κοινή συνέλευση – συγκέντρωση των συλλόγων που έγινε με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την απόσυρση του θέματος αυτού από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί μόνο του.

Η Συνέλευση – Συγκέντρωση Αποφάσισε να ζητήσουμε από την Δημοτική Αρχή την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη προκειμένου το θέμα να συζητηθεί ως μοναδικό, με την παρουσία και άλλων φορέων καθώς και την παρουσία των Διοικ. Συμβουλίων των εργαζομένων.

Αυτό, άλλωστε, ισχυρίζονταν και οι συνδικαλιστές που εκπροσώπησαν στα Μ.Μ.Ε τους εργαζόμενους. Αυτό είχαμε καταλάβει και εμείς και από τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από την Δημοτική Αρχή και καλούνται οι φορείς και οι Σύλλογοι Εργαζομένων το ερχόμενο Σάββατο 27/10/2012 σε Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ. Κι ενώ εμείς περιμέναμε ότι θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε όλοι για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας για το παραπάνω θέμα, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων άλλαξαν αιφνιδίως τη στάση τους και με νέα πρότασή τους ζητούν να μη γίνει ποτέ Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.

Συνάδελφοι, εμείς ξεκαθαρίζοντας τη θέση μας, σας ενημερώνουμε ότι:

Καμία  ιδιωτικοποίηση δεν δεχόμαστε στο Δήμο με όποια μορφή και αν επιλεγεί. Η αλλαγή των αποφάσεων για θέματα που αφορούν όλους μας θα πρέπει να παίρνονται στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι σε συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων που δεν εκφράζουν καμία νομιμότητα όταν συγκαλούνται για να λύσουν τα προβλήματα συντεχνιακά. Η ενότητα δεν είναι συντεχνία, είναι τρόπος ζωής και θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας σ΄ αυτούς τους καιρούς.

Συνάδερφοι, είναι γνωστό ότι η κεντρική εξουσία με νομοθετικά και προεδρικά διατάγματα απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο Τομέα. Η υπόθεση της Καθαριότητας δεν είναι μόνο η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η υπηρεσία Καθαριότητας θα αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν αυτό δεν το συνδέσουμε με τη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης, όσο ακόμη είναι νωρίς, θα οδηγήσει την υπόθεση ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στα χέρια του ΙΔΙΩΤΗ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι Δημοτική Αρχή.

Εμείς πιστεύουμε ότι έχοντας το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να διαμορφώσουμε συσχετισμούς τέτοιους ώστε η απόφαση να είναι προς όφελος των εργαζομένων. Εκεί, οι πολιτικές δυνάμεις θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και δεν θα μπορεί να κρύβονται πίσω από τους δικούς μας αγώνες. Ο αποκλεισμός εις αεί να μην συζητηθεί το θέμα, πιθανόν να οδηγήσει σε αδιέξοδα και την ταχύτερη εκχώρηση του πακέτου της Καθαριότητας σε ιδιώτες.

Εμείς πιστεύουμε πως το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κυρίως πολιτικό πρόβλημα και απαιτεί πολιτικές λύσεις διαχείρισης των απορριμμάτων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από το διάλογο θα διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αξιοποιώντας προτάσεις συλλογικοτήτων, κινημάτων πόλεως, επιστημονικών φορέων, κομμάτων, βουλευτών, αιρετών όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης και απαραίτητα των εργαζομένων στο Δήμο.

Συνάδερφοι, θέλουμε να γνωρίζετε τις αποφάσεις που παίρνονται με εξαναγκασμό και μεθόδους που οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται, εμείς δεν μπορούμε να τις κάνουμε δεκτές.

Θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή, προκειμένου να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο, ώστε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς
Bάσω Πορφυροπούλου – Δονάτος Φίλος
Μέλη του ΔΣ Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων
που εκπροσωπούν την
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: