ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Ερυθρότητα ήταν» μόνον και προς Θεού όχι βασανισμοί κρατουμένων!

Το μέγαρο των βασανιστηρίων κρατουμένων.


Τυφλοί κατά τον Δένδια, οι ιατροδικαστές που γνωμάτευσαν
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και κινηματικές δράσεις από αύριο 30 Οκτωβρίου αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην απόφαση για καρατόμηση των συναδέλφων, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη. Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημοσιογράφων:
 «Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τις 30 Οκτωβρίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κινηματικές δράσεις μέχρι την ανάκληση της απόφασης καρατόμησης των συναδέλφων Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η ‘αναστολή μέχρι νεωτέρας’ της παρουσίασης της εκπομπής ‘Πρωινή Ενημέρωση’ από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων για την προθεσμία που θέσαμε σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν».

Δεν ζητήσαμε να αποδωθούν ευθύνες

Στο μεταξύ ο Υπουργός Ν. Δένδιας με τους υποτακτικούς του αποφάσισε να βγάλει τυφλούς και τους ιατροδικαστές που γνωμάτευσαν για τα βασανιστήρια κατά κρατουμένων στη ΓΑΔΑ, αλλά και τους δημοσιογράφους που βοούν για την αυθαίρετη επέμβασή του στο κρατικό κανάλι..
Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση στο περιεχόμενο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ ή απαίτηση για απόδοση ευθυνών, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε χθες με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως «το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ», ενώ προσέθεταν πως «το υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής, το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου» έλεγαν εννοώντας την εφημερίδα ΑΥΓΗ που αναφέρθηκε στο θέμα στο κυριακάτικο φύλλο της.
Παράλληλα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνουν πως «σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για δήθεν "βασανισμούς" κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα – μα κανένα – έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους» και ότι «η επιμονή της εφημερίδας "Αυγή" στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα, καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με... έγκαυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: