ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πατριάρχης: «Αγώνας εναντίον φυλετικών διακρίσεων και ρατσισμού»

Παρακολουθείστε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Τσαλιγοπούλου και Κραουνάκης κατακρίνουν ρατσιστές συναδέλφους τους
Την αντίθεσή της στις πρόσφατες δηλώσεις του συναδέλφου της Πέτρου Γαϊτάνου για τη Χρυσή Αυγή, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο, εξέφρασε η τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Μετά τον Γαϊτάνο ήρθαν οι… μέλισσες. Και ο πολύς Νότης Σφακιανάκης λέει πως σε κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα, εξ αιτίας του ότι έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα και γι αυτό προφανώς, κατά την άποψή του καλά κάνουν οι χρυσαυγίτες και το παίζουν σερίφηδες των παζαριών και των λαϊκών αγορών.
Στην άλλη πλευρά του λόφου ο Οικουμενικός  πατριάρχης Βαρθολομαίος ζητά ανοχή στη διαφορετικότητα λέγοντας:  Πρέπει να υπάρξει «αγώνας για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου. Αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού». Αυτό ήταν το μήνυμά του από τις Σέρρες.
Ο κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε μαθητές, τόνισε: «Να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού. Χριστιανοί. Και πώς θα το δείξουμε; Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα».
Σε μια τεταμένη περίοδο, ρατσιστικών εξάρσεων, άφησε ένα σημαντικό μήνυμα.
Ακόμη όμως και καλλιτέχνες του ύψους της Τσαλιγοπούλου κατακρίνουν την ρατσιστική συμπεριφορά, που έχει αρχίσει να μολύνει τον χώρο της Τέχνης
«Δεν κατάλαβα ποτέ τι ήθελε να πει ο Πέτρος (Γαϊτάνος)» διερωτάται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΕΓΩ».
«Μα τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή που το είπε; Παρόλο που δεν παίρνω θέση γενικά στα πολιτικά, αυτό ήταν εξοργιστικό!», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά για τη ρατσιστική στάση του Π. Γαϊτάνου, έναντι των έγχρωμων πωλητών σιντί.
Επιχείρησε ωστόσο να δικαιολογήσει τις προκλητικές δηλώσεις του συναδέλφου της, συμπληρώνοντας: «Αν κάπου βρίσκω δικαιολογία σε αυτό είναι στο γενικότερο κλίμα πανικού που υπάρχει στην κοινωνία μας».
Σημειώνεται ότι ο τραγουδιστής μιλώντας σε εκπομπή του «Μακεδονία TV» είχε προκαλέσει σοκ δηλώνοντας: «Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής!».
Για να συμπληρώσει «Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα σιντί μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα σιντί και να τα σπάσω στο κεφάλι τους;».
Γεγονός που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις πολλών συναδέλφων του, όπως του Σταμάτη Κραουνάκη, που τον χαρακτήρισε «έναν αχταρμά γυφτοβυζαντινού μεικ απ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: