ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το ανταρτοχώρι Βουργαρέλι τον εγέννησε, το χώμα της Αττικής τον εσκέπασε

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Ελλάδος Ιερώνυμος μετέφερε στον Αλ. Τσίπρα τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τον αδόκητο χαμό του πατέρα του Παύλου.


Στερνό αντίο σήμερα για τον αγωνιστή
Παύλο Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 4 ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Γεώργιο στο Διόνυσο. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το χώμα της Αττικής σκέπασε τη σορό του αγωνιστή, που γέννησε το ανταρτοχόρι Βουργαρέλι.
Με τον Αλ. Τσίπρα επικοινώνησαν για να τον συλλυπηθούν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης. Στην κηδεία παρέστη σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της βουλής κ. Β. Πολύδωρας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θ. Νάκος. Επίσης στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, φίλοι και συγγενείς.
Ο Αρχ. Ιερώνυμος πρότεινε στον Αλ. Τσίπρα να χοροστατήσει ο ίδιος στην εξόδιο ακολουθία, όταν τον πήρε τηλέφωνο για να τον συλλυπηθεί. Μετέφερε επίσης, τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχασε» ξαφνικά το βράδυ της Δευτέρας χθες, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τον πατέρα του, σε ηλικία 78 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο.
Ο Παύλος Τσίπρας ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε γι αυτήν. Η οικογένεια του θανόντος παρακάλεσε, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν,  στους Γιατρούς του Κόσμου στους λογαριασμούς Εθνική Τράπεζα 141/29611217 και Alpha Bank 199/002002002401.
Συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον αδόκητο θάνατο του πατέρα του, απέστειλαν πολλές οργανώσεις του κόμματος από την περιφέρεια της Ελλάδος και φορείς. Από μέρους του ΣΥΝ Αχαΐας εστάλη απόψε μήνυμα με το οποίο εκφράζονται τα συλλυπητήρια των στελεχών και μελών της οργάνωσης.

«Αγαπητέ σύντροφε Πρόεδρε, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας στέλνω σε σένα και στην οικογένειά σου τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια του πατέρα σου. Με την αγάπη μας, Κώστας Σπαρτινός», αναφέρει το μήνυμα.

Αναφορά στον αείμνηστο Παύλο Τσίπρα είχε κάνει το ISΤΟLOGIO Giorgou MOSXOU την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, με την ευκαιρία της καθόδου ως υποψηφίου στην Αχαΐα του υιού του Αλέξη, σημερινού επικεφαλής του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτηση υπό τον τίτλο: «Η ανταρτομάνα Άρτα ευθύνεται για τα βάσανα του Ευάγγελου Beni - Εκεί πήγε σώγαμπρος αυτός που η γυναίκα του γέννησε τον ανατροπέα Αλέξη».
Στην ανάρτηση εκείνη που είχε σχέση με την οικογένεια Τσίπρα αναφέρονταν τα παρακάτω:
«Σας παρουσιάζω σήμερα ένα παραπολιτικό, το οποίο αξίζει να κατατεθεί εδώ. Δεν αποκρύπτω πως εμπεριέχει και ένα μέρος συναδελφικής συμπάθειας. Η αναφορά περί καθόδο του Αλ. Τσίπρα στον νομό Αχαΐας έχει και μία άλλη παράμετρο.
Ο παππούς του Αλ. Τσίπρα, πριν πολλά χρόνια πήγε σώγαμπρος στο ιστορικό χωριό του νομού Άρτας, το ανταρτοχώρι Βουλγαρέλι, Δροσοπηγή το όνομά του σήμερα και γνωστότερο στους αριστερούς το χωριό για την φιλοξενία του Άρη στα χρόνια της αντιναζιστικής Αντίστασης κατά των Γερμανών καταχτητών. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του Αλ. Τσίπρα, ο Θανάσης Τσίπρας, που αργότερα έφυγε για την Αθήνα στην οποία ζει σήμερα και όπου γεννήθηκε το 1974 ο γιός του Αλέξης -Αλέξανδρος το  βαπτιστικό του- για να ταλαιπωρεί τώρα τον συνταγματολόγο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κύριο Ευάγγελο Beni.
Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Αλέξη, είναι εξάδελφος της Αρετής Τσαμπούλας ή Δράκου, χήρας του αρτινού Κώστα Πολίτη και μητέρα του καλού συνάδελφου δημοσιογράφου της Πάτρας Στέφανου Κ. Πολίτη, που από την Άρτα πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και από πολλά χρόνια, εργάζεται στην πόλη μας, την Πάτρα, στα ΜΜΕ. Και μάλλον ο Αλ. Τσίπρας θα φορτώσει ιδιαίτερες ευθύνες στον Στέφανο Πολίτη, που ως μακρινός συγγενής του, θα τον ακολουθεί η σπάθη της Δεοντολογίας σε κάθε γραπτό του».

Πρόκειται για τον Στέφανο Πολίτη συντάκτη και συνεργάτης στο πατραϊκό έγκυρο πόρταλ attack.tv.gr, στον οποίο το Istologio Giorgou Mosxou, εκφράζει  τα συλλυπητήριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: