ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε για μεθαύριο Πέμπτη η δίκη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Πλήθος κόσμου στο πλευρό του σήμερα
στην Ευελπίδων
Ο Κώστας Βαξεβάνης επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το αυτόφωρο, όμως η δίκη του αναβλήθηκε για την Πέμπτη. Κατηγορείται ότι στις 27 Οκτωβρίου δημοσίευσε στο περιοδικό Hot doc μια λίστα με 2.059 ονόματα ατόμων που φέρονται να διατηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Συνήγορος υπεράσπισης του μαχητή δημοσιογράφου είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Σε δήλωσή του ανέφερε: "Αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθεια να βγω εγώ κατηγορούμενος, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχασε το USB στην τουαλέτα", είπε ο δημοσιογράφος κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παραπέμφθηκε, κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρονται να αποτελούν τη «λίστα Λαγκάρντ».

Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κάλεσαν όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ελεύθερη ενημέρωση σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Βαξεβάνη.
Εκεί βρέθηκε πλήθος πολιτών από το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, του θεάματος και της πολιτικής. Παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής.
Πλήθος κόσμου, όπως και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, βρέθηκαν στα δικαστήρια για συμπαράσταση. Στο σημείο βρέθηκαν και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία.

Καταγγελία για καπέλωμα πριν από τη δίκη

Από τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη στο twitter και με δημοσίευμα στο Κουτί της Πανδώρας, έγινε λόγος για καπέλωμα πριν από τη δίκη. 
«Με πρωτοφανή τρόπο η Εισαγγελία Αθηνών εγκαινιάζει, δήθεν για ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη συνέντευξη τύπου και αυτό μόλις μία ώρα πριν ο δικαστής ανέβει στην έδρα για την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη.
Η κίνηση αυτή χειραγωγεί το δικαστήριο και έχει σκοπό να προκαταβάλει τη δικαστική κρίση ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δίωξη του Εισαγγελέα και την απόφαση που πάρθηκε και αγγίζει τα όρια παραθεσμικής λειτουργίας.
Το HOTDOC καλεί τόσο την Ένωση Συντακτών και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να πάρουν θέση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανησυχία ΟΑΣΕ για τη σύλληψη
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασε ανησυχίες για τη σύλληψη του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή δημοσίευσε τη λεγόμενη "λίστα Λαγκάρντ" με τα ονόματα των ατόμων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σημείωσε ότι "είναι καθήκον του Τύπου, ως οργάνου ελέγχου της δημοκρατίας, να δημοσιοποιεί ευαίσθητες πληροφορίες". Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος ζητά από τις ελληνικές δικαστικές αρχές "να βρουν το σωστό δρόμο μεταξύ του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και του δικαιώματος πληροφόρησης της κοινής γνώμης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: