ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Για τέταρτη φορά σήμερα απέκλεισαν την αίθουσα του Δημοτ. Συμβουλίου

Όψη αιθούσης κυρίαρχου οργάνου για τα ζητήματα της πόλης!


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων αντιδρούν στη συζήτηση για τα απορρίμματα
Και πάλι σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων απέκλεισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στου Λαδόπουλου, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η ανοικτή συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει ο Δήμος με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και με προσκεκλημένους τους φορείς της πόλης. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατόρθωσαν να φθάσουν ο Δήμαρχος με τους αντιδημάρχους και ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν επιδεικτικά.
Μετά την επί τέσσερις φορές απόπειρα συνεδρίασης, ενώ κινήσεις πολιτών και φορέων, καθώς και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ που καταδικάζουν την ακολουθούμενη πρακτική, ο Δήμαρχος Πατρέων προέβη στην παρακάτω δήλωση:   
Έξω από την αίθουσα του ΔΣ οι διαμαρτυρόμενοι

Δήλωση Δημάρχου

«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.
Για τέταρτη συνεχή φορά εμποδίζεται δια της βίας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό βαφτίζεται αγωνιστική κινητοποίηση.
Και σήμερα γίναμε μάρτυρες κινητοποιήσεων που αποκαλούνται αγωνιστικές αλλά στρέφονται κατά της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Και μάλιστα με εμπνευστές και πρωταγωνιστές που αυτοαποκαλούνται αριστεροί.
Το τι σχέση μπορεί να έχουν η αριστερά και ο συνδικαλισμός με τη διά της βίας επιβολή απόψεων, μόνον οι συγκεκριμένοι «αριστεροί» συνδικαλιστές γνωρίζουν.
Οι οποίοι θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια που με νόμο επιβλήθηκε  εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Από το 2005 που το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας λάμβαναν διαδοχικές αποφάσεις που δέσμευαν τον Δήμο και την πόλη, κανένας αποκλεισμός, καμία κινητοποίηση. Άντε καμιά ανακοίνωση για την τιμή των όπλων. Και ξαφνικά, άρχισε η «επανάσταση».
Μόνον στην Πάτρα όμως και όχι στην Αιτωλοακαρνανία ή στην Ηλεία, που μόλις προ ολίγων εβδομάδων ελήφθησαν από την Αυτοδιοίκηση οι ίδιες αποφάσεις που καλείται να πάρει τώρα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για το θέμα του εργοστασίου. 
Για να αποδειχθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα των εν λόγω «αριστερών» συνδικαλιστών δεν είναι το εργοστάσιο απορριμμάτων, αλλά άλλες σκοπιμότητες (υπομονή, θα μιλήσουμε και γι αυτές).
Με την ευκαιρία, διατυπώνω και μια απορία: άραγε σχεδιάζουν να διαλύσουν και τη συνεδρίαση της Βουλής για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο; Σύμφωνα με τη λογική τους και με τη λογική όσων τους ενθαρρύνουν, αυτό πρέπει να κάνουν. Εκτός κι αν θεωρούν το μνημόνιο ήσσονος σημασίας, μπροστά στο εργοστάσιο απορριμμάτων!!!
Τι λένε επ’ αυτών η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το τοπικό «επαναστατικό συμβούλιο;»




Η Μαρία Κανελλοπούλου

Μ. Κανελλοπούλου
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, παραβρέθη σήμερα στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου για το εργοστάσιο απορριμμάτων, έξω από το εργοστάσιο Λαδόπουλου, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και προέβη στην εξής δήλωση:
«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων. Η δική μας θέση, βέβαια, είναι ενάντια στο εργοστάσιο και ενάντια στα ΣΔΙΤ. Είμαστε υπέρ πιο ήπιων μορφών επεξεργασίας απορριμμάτων , όπως οι μικρές μονάδες κομποστοποίησης. Όλα αυτά βεβαίως υπό τη σκέπη ενός αυστηρά Δημόσιου Συστήματος Αποκομιδής και Επεξεργασίας Απορριμμάτων».

Ο Δήμρχος ο Πρόεδρος και οι τρεις αντιδήμαρχοι.

Οι  Βανταράκης - Κουρή

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Βανταράκη και Ήρα Κουρή, με την ευκαιρία επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που ήταν και θέσεις της πλειοψηφούσας παράταξης:

«Έχοντας ως αρχή τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά και δημόσια δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή του εργοστασίου  με ΣΔΙΤ.
Εξάλλου, μένοντας πιστοί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που κάποιοι το έχουν ήδη ξεχάσει, τονίζουμε ότι η πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να κινείται στους εξής άξονες:

·                     Αύξηση της ανακύκλωσης. Η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει δραματικά να προωθήσει πολιτικές ευαισθητοποίησης συνεχίζοντας την πεπατημένη και  ανεπαρκή πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

·                     Ανάπτυξη της οικιακής κομποστοποίησης . Η διεύρυνση του δήμου μας και σε μη αστικές περιοχές μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε τέτοιου είδους επεξεργασία που θα αποφέρει οικονομικό και περιβαλλοντικό κέρδος.

·                     Με αυτή την ορθολογική και φτηνή διαχείριση ( διαλογή στην πηγή) η μείωση των  απορριμμάτων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική με αποτέλεσμα  στο τελευταίο στάδιο να είναι επαρκές ένα εργοστάσιο με απλό μηχανολογικό εξοπλισμό το οποίο θα έχει φτηνό κόστος κατασκευής και λειτουργίας. Το κόστος μιας τέτοιας μονάδας δεν είναι μεγάλο, άρα τα 60.000.000 ευρώ που είχαν εξασφαλισθεί μπορούν να καλύψουν το κόστος κατασκευής

·                     Η λειτουργία τέτοιων μονάδων αξιοποιεί τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και έτσι εξασφαλίζεται η διαχείριση και η οικονομική τους πολιτική από την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμμεσα λοιπόν, από τους δημότες και υπέρ των δημοτών

·                     Η προώθηση ΣΔΙΤ χωρίς να έχει συνταχθεί προηγουμένως μια αξιόπιστη  τεχνικοοικονομική μελέτη που θα εξασφαλίζει αφενός τη βιωσιμότητα της μονάδας με συγκεκριμένο κόστος λειτουργίας για το δημότη αφετέρου, να διατυπώνει τη σταθερή πεποίθηση και κατεύθυνση για νέες μεθόδους διαχείρισης αποτελεί μάλλον άλλο ένα μετέωρο βήμα
.
·                     Η σταθερή και επίμονη επιλογή των ΣΔΙΤ ενώ υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα πάμπολλα παραδείγματα ΣΔΙΤ (και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων) που δείχνουν την αύξηση του κόστους για τον πολίτη προξενεί σημαντικά ερωτήματα. Ειδικά σε ένα θέμα όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων η επιλογή και η υλοποίησή της μέσω ΣΔΙΤ επιβάλλει να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα βήματά τους.

Τέλος θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους, τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής (11-10-2010) για το θέμα των σκουπιδιών με τις οποίες είχαμε συνταυτιστεί και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υλοποιεί ή σχεδιάζει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή».

Σύνεντευξη Δημαρά μέσα στην αίθουσα του ΔΣ.
Ενώ απ' έξω συνεχίζεται ο αποκλεισμός.
Αδημονία. Θα γίνει ή όχι η συνεδρίαση.

Κι ωστόσο ακολουθεί ενημέρωση από τον πατραϊκό Τύπο.
Μέχρι που μπήκαν τα κανάλια για πλάνα. Σημείο λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: