ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το Συμβούλιο Ευρώπης για τη διαπολιτισμικότητα του Δ. Πατρέων

Από τις εργασίες του ΣΕ στην Πάτρα.


Πραγματοποίησε Επίσκεψη Εργασίας
στην Πάτρα και στην Αθήνα
Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το «Συμβούλιο της Ευρώπης» στην Πάτρα και στην Αθήνα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της πόλης στο δίκτυο «Intercultural Cities – Διαπολιτισμικές πόλεις», από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2012). Κύριος σκοπός του δικτύου είναι να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές πόλεις στην προσπάθειά τους να χειριστούν την πολιτιστική διαφορετικότητα ως πηγή ανάπτυξης, δημιουργικότητας και κοινωνικής συνοχής. Ας σημειωθεί, ότι η πόλη της Πάτρας συμμετείχε στην πιλοτική φάση του και έκτοτε συνεχίζει την ανάληψη δράσεων προς όφελος της διαπολιτισμικότητας.
(http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/culture/Cities/Default_en.asp).

Ειδικός στόχος της συνάντησης ήταν η χάραξη της στρατηγικής διαπολιτισμικότητας του Δήμου Πατρέων. Οι εργασίες βοήθησαν ώστε να αναδειχθούν δράσεις διαπολιτισμικότητας τόσο του Δήμου, των Αντιδημαρχιών  και των οργανισμών του, όσο και τοπικών φορέων με συναφές αντικείμενο. Το συντονισμό είχε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης πολίτη Δήμου Πατρέων, κ. Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ Α.Ε.», δια του προέδρου της, κ. Αντώνη Κότσαλη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπροσωπήθηκε από εμπειρογνώμονά του, τον κ. Robin Wilson.
Οι εργασίες της πρώτης μέρας περιλάμβαναν παρουσιάσεις από το Δήμο Πατρέων, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του, από το χώρο του πολιτισμού, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της προστασίας της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των υπηρεσιών προς όφελος των μεταναστών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κλπ. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου και συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Οι εργασίες της δεύτερης μέρας φιλοξενήθηκαν από το Επιμελητήριο Αχαΐας, την ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και περιλάμβαναν ειδικές παρουσιάσεις δράσεων τόσο από τους αντίστοιχους φορείς όσο και από φορείς με ιδιαίτερη δράση σε θέματα διαπολιτισμικότητας . Έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση υπηρεσιών προς όφελος των Ρομά καθώς και σε ζητήματα προστασίας της ασφάλειας των πολιτών από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.
Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά όπου ο εμπειρογνώμονας αναζήτησε ειδικότερα σχόλια και διατύπωσε την πλήρη ικανοποίησή του τόσο για τις εργασίες όσο και για την εξέλιξη της πόλης μας ως μέλος του δικτύου «Διαπολιτισμικές πόλεις».
Δεδομένης της εξωστρέφειας της Πάτρας και της συνεργασίας που διατηρεί ο Δήμος Πατρέων (οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις του) με φορείς στην Αθήνα, οι εργασίες της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν στην πρωτεύουσα.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο α) Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Πολιτισμού / Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, β) Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών-ΕΚΚΕ και γ) στη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων παρουσία της νέας Γ.Γ. κ. Ζέττας Μακρή και των συνεργατών της. Και οι τρεις συναντήσεις εργασίας έγιναν σε άριστο κλίμα ανταλλαγής πληροφοριών για τρέχουσες δράσεις και απόψεων για πεδία συνεργασίας με την Πάτρα ως πόλη-πυρήνας για τη γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Συνολικά, στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, αναδείχτηκαν πρωτοβουλίες καθώς και δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική αναφορά του εμπειρογνώμονα καθώς και το κείμενο της στρατηγικής διαπολιτισμικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: