ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Επίγειο ΘΑΥΜΑ: Τα ΜΑΤ απώθησαν παραθρησκευτικούς και χρυσαυγίτες

Στιγμιότυπο από τα επισόδειο.


Η αντίσταση στον σκοταδισμό συνεχίζεται
στο Θέατρο «Χυτήριο»
Έξω ΜΑΤ, μέσα αναμονή για παράσταση, ήταν το σκηνικό που διαμορφώθηκε στο θέατρο «Χυτήριο» μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι καλλιτέχνες και ο κόσμος της Τέχνης γενικότερα δίνει τη μάχη της ελεύθερης έκφρασης ενώ τα φασιστοειδή της ακροδεξιάς με τη συνδρομή των χρυσαυγιτών προσπαθούν να φιμώσουν τους αντιστεκόμενους. Και κάπου εκεί συνετελέσθη το… επίγειο ΘΑΥΜΑ!
Λίγο πριν τις 10 μ.μ. έγινε περιορισμένη χρήση χημικών έξω από θέατρο στο Γκάζι και ένταση με λιγοστούς παραεκκλησιαστικούς οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παράσταση, σύμφωνα με το news247.
Οι περίπου τέσσερις διμοιρίες οι οποίες ήταν από νωρίς έξω από το θέατρο Χυτήριο, καθώς οι διαμαρτυρίες για την παράσταση είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες.
Την Πέμπτη χθες λοιπόν περίπου 200 πολίτες βρέθηκαν έξω από το Χυτήριο για να διαμαρτυρηθούν για το έργο και να αποκλείσουν την είσοδό του ώστε να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση.
Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, αρχικά μόνο με τις ασπίδες.
Στη συνέχεια έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ η Ιερά Οδός παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα.
Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν γιαούρτια.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, που έβριζε χυδαία ο και Χρήστος Παπάς, ενώ  στο σημείο, βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκαν  υπέρ των ηθοποιών που ανέβασαν το θεατρικό έργο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και περιγραφή δημοσιογράφου στο twitter, υπέστη προπηλακισμό και λεκτική επίθεση από τους συγκεντρωμένους.
Είναι τα ίδια άτομα των παραθρησκευτικών οργανώσεων που συνεπικουρούνται από τη Χρυσή Αυγή. Σημειώνεται ότι η η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας έχει ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα την ακύρωση της παράστασης, για προσβολή και βλασφημία στα θεία.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο 105,5", ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου από το «Χυτήριο», είπε πως οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν το «Υπερμάχω»  και τον απειλούσαν με ρατσιστικά συνθήματα, ότι θα εισέλθουν στον χώρο.
Μέχρι  της 21.50, η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21.15 δεν είχε αρχίσει, ενώ μερικές δεκάδες θεατές που επιθυμούσαν να την παρακολουθήσουν παρέμεναν υπομονετικά στον χώρο.
Πάντως από το πρωί σήμερα η προσπάθεια των ανθρώπων που υπερασπίζονται τις ιδέες που προβάλλει το «Χυτήριο» ήταν έντονη και εξ αυτού η προτροπή τους που λειτούργησε μέσω διαδικτύου, προϊδέαζε για μία μάχη ιδεών που προσλάμβανε τον χαρακτήρα ύστατης αντίστασης. Ενδεικτικό της αντίστασης και της αγωνίας των ανθρώπων της Τέχνης να μην περάσει ο φασισμός, είναι το παρακάτω εμέηλ που διακινήθηκε από το πρωί:

«Απόψε Πέμπτη στις 9.30, στο Χυτήριο, θα παιχθεί το έργο Corpus Christi. Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, δεν θέλουν να υποκύψουν στις απειλές. Και μας καλεί να είμαστε εκεί. Δυστυχώς, η είδηση κυκλοφορεί και στην "άλλη πλευρά": από ακροδεξιά και χρυσαυγίτικα μπλογκ διαπιστώνουμε ότι οργανώνεται συγκέντρωση για να ματαιωθεί η παράσταση. Σας το λέω, με την προτροπή να πάμε, λίγο νωρίτερα, κατά τις 9.00. Καταλαβαίνω ασφαλώς ότι δεν είμαστε αργόσχολοι και χασομέρηδες και επίσης ότι μπορεί να μην μας αρέσει να είμαστε κάθε βδομάδα στο «Χυτήριο». Και επίσης κανονικά αυτό θα ήταν δουλειά του κράτους, να διασφαλίσει την παράσταση. Και επίσης υπάρχουν άλλες κινητοποιήσεις σήμερα (λ.χ. από το πρωί στο Εμπρός) και κάθε μέρα
Ωστόσο η παρουσία μας είναι κρίσιμη για να γίνει η παράσταση. Και δεν χρειάζεται να αναλύσω εδώ βέβαια πόσο κακό θα είναι να ματαιωθεί υπό το οχετό των απειλών και των ύβρεων των Χρυσαυγιτών. Ας κάνει λοιπόν ο καθένας και η καθεμιά ό,τι μπορεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: