ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Παλλαϊκός και μη κομματικός εορτασμός της αντιφασιστικής επετείου

Αυτή η επέτειος πρέπει να γιορτάζεται στην Πάτρα. Είναι η επόμενη ημέρα από την απελευθέρωσης του ναζισμού


Ο Απόστ. Κατσιφάρας έβαλε το χεράκι του για να συνδράμει τους κυβερνητικούς
«ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικοί φορείς θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε η Εθνική Εορτή να έχει πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα, μακριά  από οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση και να αποτελέσει ορόσημο για τη συναδέλφωση όλου του λαού».

Τα παραπάνω αποτελούν προτροπή του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Εορτασμού της επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πάτρα.
Σημειώνω ότι αυτή η προτροπή, άσχετη κατά τ’ άλλα, ιδίως όταν μιλά για παλλαϊκό χαρακτήρα και εκτός πολιτικού χρόνου, έγινε υπό την διαφαινόμενη πίεση των πολιτών, που προφανώς βλέπουν την ημέρα ευκαιρία για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών, οι οποίοι ωθούν ολόκληρο λαό στα άκρα της απελπισίας.
Έτσι λοιπόν, μετά τα κάγκελα της αστυνομίας που σχεδιάζουν να βάλουν για προστασία των κυβερνητικών που θα είναι στην εξέδρα, σκέφτηκε και ο καημένος ο Αποστόλης να βάλει την συνδρομή του. Μία, μόνον μία προτροπή για μη κομματική εκμετάλλευση: Προφανώς  ο ανομολόγητος στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σωστά. «Του Αποστόλη η στάνη, αυτό το τυρί βγάνει». Αλλά όταν μιλά για την εκμετάλλευση ενός κόμματος, μήπως ξεχνά ότι εκπροσωπεί τους εκμεταλλευτές τριών κομμάτων, που διέλυσαν την κοινωνία;
Θέλει πράγματι να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες; Ε, τότε η λύση είναι απλή. Ας ακούσει την πρόταση του δημάρχου Πατρέων και να καλέσει στην εξέδρα την κορυφή του αντιστασιακού κινήματος, τον Μανώλη Γλέζο και τους αντιστασιακούς.
Και να διαδηλώσει ο λαός μαζί τους!
Άλλωστε τι νόημα έχει να γιορτάζει ο λαός την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς φασίστες και όχι την απελευθέρωσή του  από αυτούς;
Πέραν του ότι αυτός της χώρας μας, ο εορτασμός, αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: