ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Με μαζικές διαδηλώσεις, πανό, πορείες, παρελάσεις η αντίδραση των πολιτών

 
Το βίντεο είναι από το μαζικό μπλοκ του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου Κρήτης, στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σε όλη τη χώρα  έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την κυβερνητική πολιτική!
Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις στην περιφέρεια της Ελλάδας με χαρακτηριστικότερες στις μεγάλες πόλεις. Δεν έλειψαν όμως αντιδράσεις των πολιτών και στη νησιώτικη Ελλάδα, όπου με πανό και σημαίες οι πολίτες διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα που ετοιμάζουν οι τρεις της κυβερνητικής τρόικας Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Και ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο αυτές τις πολιτικές. Σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι δεν σημειώθηκαν αντιδράσεις από την μεριά των διαδηλωτών, που θα έκθεταν το κίνημα. Και το κυριότερο είναι ότι απεδείχθη πως το κίνημα των λαϊκών συνελεύσεων μπορεί να επιβληθεί οργανωμένα και με συγκεκριμένο στόχο, αυτόν της παρέλασης μετά το πέρας των μαθητικών παρελάσεων, ώστε να καταφανεί η δυσαρέσκεια, αν όχι η αγανάκτηση.



Το πανό έλεγε: ΟΧΙ στα νέα μέτρα, ΟΧΙ στη νέα Κατοχή, Εμπρός για την Ανατροπή!
Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάζονταν στο μπλοκ είναι τα εξής:
-Όχι στα νέα μέτρα, όχι στη κατοχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή!
-Αέρα-αέρα, να φύγει η χολέρα!
-Ετούτη η κυβέρνηση δεν είναι του λαού, είναι τα τσιράκια Μέρκελ και ΔΝΤ!
-Έξω οι τσάτσοι των τροϊκανών!
-Η χώρα δε θα γίνει της Μέρκελ αποικία, εμπρός λαέ για ανεξαρτησία!
-Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Δημοκρατία!
-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73!
Για φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του www.left.gr κλικ εδώ.




Βίντεο από τη διαμαρτυρία των πολιτών της Λαμίας.

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη και το λαό πίσω από τα κάγκελα να αποδοκιμάζει τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Λαμία. Οι πολίτες έστειλαν με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στις πολιτικές της υποτέλειας, ενάντια σε κάθε μορφής σύγχρονο φασισμό.
Με πανό και συνθήματα έδωσαν δυναμικό παρόν η δημοτική κίνηση  «Παρέμβαση Πολιτών  για τη Λαμία» και οι «Πολίτες της Φθιώτιδας». Μαζί με το λαό και όχι πάνω στην εξέδρα των επισήμων επέλεξε να παρακολουθήσει την παρέλαση ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης και εκπρόσωποι της  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.
«Σταϊκούρα, Σαμαρά ακούστε το καλά, ετούτος ο λαός ποτέ δεν προσκυνά», «Μας παίρνουν κατακτήσεις ενός αιώνα, όλοι στο δρόμο,  όλοι στον αγώνα»,  «Ποτέ ξανά φασισμός», «Εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις»,  «Εμπρός Λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Αντίσταση και πάλη»,  «ΕΑΜ , ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ  οι διαδηλωτές προέτρεπαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποδοκιμάσουν τους επίσημους στην εξέδρα  με το σύνθημα: «Στρίψτε το κεφάλι αριστερά, ανοίξτε  δρόμο  στη λευτεριά».


Λέρος, μεγάλη πορεία κατοίκων
 

Από τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέρου.

Μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στη Λέρο μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης. Οι κάτοικοι διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην υποβάθμιση του νησιού αλλά και το φασισμό.




Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την αντιφασιστικό Τήνο.
 Πανό με το σύνθημα "Και τότε και τώρα ΟΧΙ στο ναζισμό" σήκωσε η ομάδα "Δράση Πολιτών Τήνου" κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης παρέλασης στην παραλία της πόλης. Αρκετοί πολίτες υποστήριξαν τη δράση αυτή θέλοντας να διαμαρτυρηθούν απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Τον παραλληλισμό των ιδεολογιών προσπάθησε να καταδείξει και το πανό με τα σύμβολα της σβάστικας και του μαιάνδρου. 



Από τη διαμαρτυρία μετά την μαθητική παρέλαση στα Χανιά.
Και στα Χανιά μαθητές επέλεξαν να στρέψουν το κεφάλι τους στην αντίθετη πλευρά από τους επισήμους και αρκετοί από αυτούς κόλλησαν στα άσπρα πουκάμισά τους αντιφασιστικά σύμβολα. Ακολούθως, πολίτες της πόλης διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας, κρατώντας πανό. Επικεφαλής της διαδήλωσης των πολιτών ήσαν οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Χανίων με το πανό τους.  



Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το florineanews.blogspot.gr
 Με ειρηνικό αλλά εύγλωττο τρόπο φίλοι και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαμαρτυρήθηκαν, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, κρατώντας ένα χαρακτηριστικό πανό που έγραφα: «Όχι στο φασισμό. Και τότε και τώρα. Φλωρινιώτες ενάντια στο μνημόνιο».
Σύμφωνα με το florineanews.blogspot.gr ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γερμανίδης, καταγγέλλοντας τη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης επέλεξε να σταθεί μαζί τους, αφού προηγουμένως τιμώντας το πνεύμα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» παραβρέθηκε στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: