ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σιδηρόφρακτος εορτασμός στη Θεσσαλονίκη με διαμαρτυρίες πολιτών

Αυτές τις εικόνες θέλουν να αποφύγουν οι... Ταλιμπάν της ΕΡΤ3;


«Έκοψαν» αντικειμενικό δημοσιογράφο στην ΕΡΤ3
Αντιπαρέλαση με φορτηγατζήδες μπροστάρηδες στην Καβάλα
Φρούριο θύμιζε το πρωί ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη στη δοξολογία του Πολιούχου Αγίου και την 100η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης στην οποία παρέστησαν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς.
«Τα μέτρα ασφαλείας από τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες ή υπάρχει ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι και πάρα πολύ ευχάριστο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να λάβει αυτά τα μέτρα», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί απέκλεισαν όλο τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όλη την οδό Αγ. Δημητρίου αλλά και τα σκαλοπάτια της εκκλησίας και απαγορεύτηκε σε αυτούς τους χώρους να κινούνται πιστοί για να προσευχηθούν έτσι ώστε οι επίσημοι να μπορούν να φθάνουν απρόσκοπτα στην είσοδο του ναού.
Οι πιστοί είχε προβλεφθεί να μπαίνουν από την πίσω είσοδο του ιερού ναού και όχι από την μπροστινή που θα χρησιμοποιηθεί για να εισέρχονται μόνο οι επίσημοι. Γι' αυτό υπήρχαν έντονες αποδοκιμασίες εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης από πολίτες που περιμένοντας για να μπουν στην εκκλησία.
Παράλληλα διαδηλωτές προσήλθαν συγκροτημένα μέχρι τα κάγκελα φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά των σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Βουλή της κυβερνητικής τρόικας.
Σκηνικό εορτασμού συμπρωτεύουσας.
Αναφορικά με την παρέλαση, έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερο, πλωτά σκάφη, ενώ θα εφαρμοστεί και ένα σχέδιο όπως εκείνο που είχε εφαρμοστεί με την έλευση της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα με δημιουργία νεκρής ζώνης μπροστά από την εξέδρα των επισήμων περίπου 150 μέτρων έτσι ώστε να μην μπορούν οι πιθανοί διαδηλωτές να φθάσουν σε αυτή. Στο σημείο θα μπορούν να πλησιάζουν μόνο όσοι έχουν πρόσκληση.
Στο μεταξύ φήμες που ήθελαν το Στρατό να διαθέτει στρατιώτες για περιφρούρηση, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και αύριο στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και στη μαθητική παρέλαση και θα κορυφωθούν την Κυριακή στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Έκοψαν δημοσιογράφο στην ΕΡΤ-3

Η λογοκρισία στην "Τεχεράν TV" ή κατά κόσμον ΕΡΤ-3 καλά κρατεί και πλέον με άνωθεν εντολές από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε, έπειτα από τηλεφώνημα του Αιμίλιου Λάτσιου κόπηκε από το ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος που είχε αναλάβει την κάλυψη του τριημέρου των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, γιατί σήμερα το πρωί μετέδωσε τις αποδοκιμασίες των πολιτών κατά του Πρωθυπουργού και του Κάρολου Παπούλια έξω από το ναό του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τηλεφώνημα του Αιμίλιου Λάτσιου και παρέμβαση των Μπλιάτκα και Τσίμπα ο δημοσιογράφος αντικαταστάθηκε από συνάδελφο του, που έλαβε σαφείς εντολές να παραμείνει  "στο εορταστικό κλίμα των ημερών". Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συμπαθής συνάδελφος που κόπηκε, έκανε αναφορά μόνο σε "δυσαρέσκεια του κόσμου".

Παρέλαση με μαύρες σημαίες στην Καβάλα

Μία διαφορετική παρέλαση οργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που θα γίνει την Κυριακή στην παραλιακή οδό της Καβάλας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπευθύνων, μετά το πέρας της παρέλασης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα καταλήξει στην Λέσχη Αξιωματικών. Θα αναρτήσουν 200 και πλέον μαύρες σημαίες στα καταστήματα των οδών Βενιζέλου και Ομονοίας, οι οποίες θα διανεμηθούν στους Καβαλιώτες που θα παραστούν στην παρέλαση, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει πορεία με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες φορτηγών βαρέου τύπου, με στόχο να δώσουν ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς μας ότι τα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν».
Η Πορεία θα καταλήξει μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών της Καβάλας, όπου θα γίνει μια σύντομη καθιστική διαμαρτυρία, ενώ θα κατατεθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους της πολιτείας. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους Καβαλιώτες να πούν το δικό τους «όχι» στα νέα μέτρα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Επίσης απέστειλαν επιστολή στους τοπικούς βουλευτές ζητώντας τους να απαντήσουν αν θα ψηφίσουν στην Βουλή τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: