ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νανά Πατρώνη: Ένα σωρό λεφτά για πανάκριβο μηχάνημα που σκουριάζει!


Η παιδίατρος και δημοτική σύμβουλος Νανά Πατρώνη.


Το μηχάνημα στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας»  δέχεται βάρος έως διακόσια κιλά, έχει ήδη πιστοποιηθεί από τον «Δημόκριτο», αλλά το κτίριο όπου βρίσκεται, δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο
Στον εισαγγελέα αναγκάστηκε να απευθυνθεί η Πατρινή παιδίατρος, δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αναπληρώτρια πρόεδρος στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, Νανά Πατρώνη διότι το καινούριο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για νοσούντες από καρκίνο που υπάρχει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», δεν έχει τεθεί σε λειτουργία μιας και βρίσκεται στο παλαιό κτίριο που ανακατασκευάστηκε αλλά δεν έχει ακόμη παραδοθεί προς χρήση από τον εργολάβο.
Η κυρία Πατρώνη ανάστατη και ανήσυχη μιας και όπως έχει ομολογήσει η ίδια, τους τελευταίους μήνες ακολουθεί θεραπεία για την αντιμετώπιση προβλήματος καρκίνου του μαστού, κατήγγειλε στο thebest.gr ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα που είναι σύγχρονης τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα να δέχεται ασθενείς όλων των σωματότυπων και βάρους έως 200 κιλά.
Μάλιστα το περασμένο σαββατοκύριακο αρμόδιο επιστημονικό κλιμάκιο του εργαστηρίου Δημόκριτος από την Αθήνα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και έλεγξε το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για τα επίπεδα ακτινοβολίας του καθώς και το χώρο που έχει τοποθετηθεί, ο οποίος πρέπει να είναι προστατευμένος και να περικλείεται από ειδικούς γαλβανισμένους τοίχους.
Η κυρία Πατρώνη που όπως περιέγραψε στο thebest.gr υποχρεούται για χάρη της προστασίας της υγείας της να ακολουθήσει ένα θεραπευτικό πρόγραμμα ακτινοβολιών, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εξυπηρετηθεί στην Πάτρα καθώς η δεύτερη άλλη λύση στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και λειτουργούν 2 τέτοια μηχανήματα (του ’89 και του 2000) αντέχουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους έως 100 κιλά!
Δηλαδή ένας άνδρας ασθενής ή μία γυναίκα που μπορεί να είναι βάρους 120 ή 130 κιλών για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση των μηχανημάτων αυτών στο Νοσοκομείο του Ρίου καθώς το επιτρεπτό όριο βάσει των κανονισμών λειτουργίας είναι μόλις τα 100 κιλά!
Αξίζει να θυμίσουμε ότι όταν είχαν πρόβλημα και είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, οι καρκινοπαθείς της περιοχής αναγκάζονταν να ταξιδεύουν μέχρι τα Ιωάννινα και το εκεί νοσοκομείο για να κάνουν την υποχρεωτική για την υγεία τους θεραπεία!
Η κυρία Πατρώνη που είναι υπέρβαρη, θέλησε όπως μας είπε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της διότι ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής να αντιμετωπίζουν μία παρόμοια κατάσταση και να βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν αδιέξοδο και να έχουν απελπιστεί και να μην ξέρουν τι να κάνουν.
«Αναγκάστηκα να αποτανθώ στον εισαγγελέα εφετών την περασμένη Τρίτη κι αυτός με τη σειρά του διαβίβασε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών, διότι λόγω της καθυστέρησης της παράδοσης του παλαιού ανακατασκευασθέντος κτιρίου του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” όπου μέσα είναι τοποθετημένο και ανενεργό το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα όπου θα μπορούσα να εξυπηρετηθώ, αναγκάζομαι να παρατάω το ιατρείο μου, την οικογένεια μου και τις υποχρεώσεις και ασχολίες μου και να τρέχω στην Αθήνα, “αιμορραγώντας” οικονομικά για να βρω νοσοκομείο και να κάνω τις ακτινοθεραπείες μου.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω, ένας άλλος ασθενής που ενδεχομένως δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στην Αθήνα, τι θα κάνει, θα αφήσει την υγεία του στην τύχη της λόγω της κακής πολιτικής που επικρατεί στην υγεία και γενικότερα στη χώρα μας», διερωτήθηκε ιδιαίτερα σκεπτική και στενοχωρημένη μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Πατρώνη. Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα εδώ νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι άψογο αλλά λείπει η σωστή υλικοτεχνική υποδομή.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Δημήτρης Κοσμόπουλος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να τόνισε ότι πιθανότατα σε ένα με δύο μήνες θα έχει λυθεί το πρόβλημα με το παλαιό κτίριο και τη λειτουργία του σύγχρονης τεχνολογίας ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος, το οποίο είναι ίδιο με το μηχάνημα για παράδειγμα που υπάρχει για τις συγκεκριμένες θεραπείες στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Υγεία» της Αθήνας και αλλού.
(Από το thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: