ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υπουργική σύσκεψη για τα μέτρα με δυσανασχετούσα τη ΔΗΜΑΡ

Εξερχόμενος του μεγάρου.


Το πακέτο που θα μας βάλει θηλιά στο λαιμό έχει κλείσει
Διευρυμένη σύσκεψη για τις 11 το πρωί του Σαββάτου κάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το protothema.gr, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται στα λεγόμενα prior actions, δηλαδή στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση.
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να υπάρχει δυστοκία στη συμφωνία για τα μέτρα, ενώ παράλληλα δεν αποφασίζει να φύγει από την κυβέρνηση. Έτσι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική θα έχουμε το κόμμα να διαφωνεί με μία κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.
Πάντως το πακέτο που θα αποτελέσει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων έχει κλείσει και δεν απομένουν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες.
Υπό την πίεση του χρόνου και με δεδομένο ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να έχουν καταρτίσει και υποβάλλει στο γραμματέα της κυβέρνησης, το αργότερο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας, τις αναλυτικές λίστες με τις δράσεις – περικοπές – μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς ευθύνης τους, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συντονιστεί η δράση και να ενημερωθεί για την κατάσταση ενός εκάστου χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι οι αναλυτικές λίστες όλων των υπουργών θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου των μέτρων που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

«Τζάμπα» επίσκεψη σε Στουρνάρα

Στο μεταξύ άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο έθεσαν φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων τους.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων έθεσαν ζητήματα όπως η επικείμενη ένταξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στον ΕΟΠΥΥ, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων, το μόνο που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών ήταν μια γενική υπόσχεση για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες γιατρούς. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν: «τσάμπα ήρθαμε».
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι τόνισαν ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συγχωνεύσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως προβλέπει το μνημόνιο, λέγοντας ότι τίθενται θέματα ασφάλειας, όπως και να μην καταργηθεί το αφορολόγητο όριο για τους χαμηλά αμειβόμενους δικηγόρους. Όμως, και αυτοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: