ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι 151 βουλευτές είναι τώρα ο ελάχιστα προσδοκώμενος στόχος της κυβέρνησης

Στο πρώην πράσινο φρούριο του ΠΑΣΟΚ, την Πάτρα, οι διαδηλώσεις της 28 Οκτωβρίου ήταν μεγάλες. Στο βίντεο στιγμές από την πορεία των πέντε χιλιάδων Πατρινών των Λαϊκών Συνελεύσεων που κατέκλυσαν την οδό Ρ. Φεραίου.

Μετά τον εκβιασμό του Αντ. Σαμαρά προς τους συνεταίρους του έρχονται οι επιπτώσεις

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ
Η νέα παράταση που παίρνει το θρίλερ των νέων μέτρων και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έχει αιχμή τις «καυτές» αλλαγές στα εργασιακά, υπό τον εκβιασμό που ασκεί ο Αντ. Σαμαράς στους συνεταίρους του. Τον ωθεί η άρνηση της τρόικας που από προχθές είπε «όχι» στη διατήρηση του επιδόματος γάμου και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων. Αυτό προκαλεί τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που εκτίθενται στην απαξίωση της πρόκλησης Σαμαρά και  επιμένουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα εργασιακά ως έχουν. Το… σήριαλ συνεχίζεται τουλάχιστον έως τις 8 Νοεμβρίου οπότε και προγραμματίστηκε νέο έκτακτο Eurogroup για τη χώρα μας.
Κι έως τότε ο ελάχιστος στόχος που γίνεται εφιάλτης για τον Αντ. Σαμαρά είναι η επίτευξη απλής πλειοψηφίας, έστω και με 151 βουλευτές, ενώ η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και των συνδικάτων είναι ένα ακόμη ανάχωμα απροσδιόριστης ισχύος. Πάντως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες!
Η τρόικα μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτά τα αιτήματα για :
-Διατήρηση του επιδόματος γάμου στο 10% του μισθού
-Επέκταση των συλλογικών συμβάσεων
-Αυξημένο ρόλο της βουλής στη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων
Την άρνηση της τρόικας άκουσε ο Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Πολ Τόμσεν και Ματίας Μορς ενώ βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, οι διαβουλεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, δήλωσε προχθές Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις!

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Την πρότασή του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο υπενθυμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζοντας ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική καταδικάζει την κοινωνία σε αναξιοπρέπεια και την οικονομία σε καταστροφή
«Αναρωτιέμαι αν έχουν το θράσος αυτοί που επί δυο χρόνια έχουν γονατίσει το λαό και κρύβουν τους προστατευόμενούς τους από το νόμο και τη φορολογία, αν θα έχουν το θράσος να φέρουν την άλλη εβδομάδα μετρά 13,5 δισ.», τόνισε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας.
Η καταψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει απαρχή της λαϊκής αντεπίθεσης για ριζική ανατροπή, επανέλαβε η γγ του ΚΚΕ. «Χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων. Καταψήφιση ναι, αλλά και ολοκληρωμένη εναλλακτική ριζική λύση από την άλλη», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

Η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις και στο εσωτερικό των κομμάτων ενώ χθες Τρίτη καθόρισε την τελική στάση του και το ΠΑΣΟΚ υπέρ του ναι στα μέτρα της κυβέρνησης και στον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα, βγαίνοντας όμως τραυματισμένο από την εσωκομματική συζήτηση καθώς βουλευτές του φάνηκαν να ταλαντεύονται από την στάση αναμονής έως και την έξοδο από την κυβέρνηση, που υποστηρίζει ο Κ. Σκανδαλίδης.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων.
Με αυτά ο Ευ. Βενιζέλος δίνει διαζύγιο στην επί αρκετό καιρό παρακειμομένη του ΔΗΜΑΡ, που υπό το βάρος των εσωτερικών αντιδράσεων και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει σχέσεις με ΠΑΣΟΚ και απειλεί με διάρρηξη σχέσεων τον Αντ. Σαμαρά, που ασκεί εκβιασμό στους δύο συνεταίρους του.

Και στη ΔΗΜΑΡ

Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ ασφυκτικά. Σήμερα Τετάρτη θα κατατεθεί  το ΝΣ για τις αποκρατικοποιήσεις στο οποίο η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών, κάτι που προϊδεάζει αρνητικά για την παραπέρα συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με όλες τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις, ανάμεσά τους και τα εργασιακά, που η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει.
Στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν πως οι αξιώσεις της τρόικας δεν έχουν σχέση με το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας κα επιμένουν πως σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σκληρής διαπραγμάτευσης οφείλουν οι ευρωπαίοι εταίροι να αντιληφθούν ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι ουσιώδες στοιχείο για την ελληνική κοινωνία.
Αμετακίνητος στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος κ. Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αφήνοντας την ίδια στιγμή ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός όπως είπε «έντιμου» συμβιβασμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: