ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επεισοδιακή και σε «νεκρή ζώνη» η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη.


 Στο νοσοκομείο διαδηλωτής του ΠΑΜΕ από χτυπήματα γκλοπ
Στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Στη συμπρωτεύουσα είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση.
Επί ποδός βρίσκονταν 2.000 αστυνομικοί, ενώ έφτασαν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έκαναν περιπολίες.
Η Θεσσαλονίκη, είχε μετατραπεί σε φρούριο. Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιελάμβανε, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές. Έγιναν δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έγιναν μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να πορευτούν στην παραλιακή, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Στο μεταξύ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε διαδηλωτής του ΠΑΜΕ, οποίος τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αναφέρεται: «Ο διαδηλωτής του ΠΑΜΕ – απολυμένος εργάτης από τη ΦΙΛΚΕΡΑΜ, Λάζαρος Μεταξόπουλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος καθώς εκτός από τα χημικά που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, τραυματίστηκε από χτυπήματα, με γκλομπ των ΜΑΤ στον αυχένα του».
Προστίθεται επίσης: «Για μια ακόμα φορά, αστικά Μέσα Ενημέρωσης, απέδειξαν ότι η κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων επιλέγουν τον "αντίπαλο" που θέλουν και τον οποίο μπορούν να τον διαχειριστούν, τον προβάλλουν επικοινωνιακά για να αποτελέσει την ανώδυνη, επόμενη λύση για το κράτος των εκμεταλλευτών και όχι αυτόν που πραγματικά είναι αντίπαλος τους».
Τέλος με μικροεντάσεις και αψιμαχίες και κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση σε αρκετές επαρχιακές πόλεις. Στο μεταξύ, το κοινό παρακολούθησε την παρέλαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από απόσταση.
* Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν έγιναν μαθητικές παρελάσεις σε Γιάννενα, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: