ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τοποθετήθηκε και πάλι για το εργοστάσιο απορριμμάτων ο ΣΥΝ Αχαΐας

Φωτογραφία Αρχείου.


«Το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι
να μην συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο»
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων και για άλλα μία φορά τοποθετείται δημοσίως κατά της συμμετοχής σε πρόγραμμα μέσω ΣΔΙΤ.
Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί και νέα προκειμένου κάποιοι να εμπεδώσουν την θέση του ΣΥΝ, που από την αρχή της συμμετοχής του στην παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, είναι η ίδια.
«Με αφορμή την πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Yλοποίηση ή μη, του υφιστάμενου σχεδιασμού που προβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ», στην οποία έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν και οι βουλευτές του Νομού, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δήμο, θέλουμε να επαναλάβουμε την θέση που επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει ότι η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διαφωνεί ριζικά τόσο με το σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που στηρίζεται σε εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων όσο και με το ότι η δημιουργία του εργοστασίου αυτού θα γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.
Τέτοιες «λύσεις» έχουμε λεπτομερώς αναλύσει και εξηγήσει ότι αυξάνουν υπέρογκα το κόστος για τους δημότες, επιβαρύνουν το περιβάλλον και ανοίγουν το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων σε υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Αυτοί οι σχεδιασμοί από την πλευρά της τρικομματικής Κυβέρνησης που δυστυχώς έχει αποδεχθεί και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάσσονται σε σχέδιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει συμπεριληφθεί στις μνημονιακές πολιτικές.
Πιστεύουμε ότι είναι ευκαιρία να πάρουν πάλι θέση για το θέμα, αναιρώντας προηγούμενες σχετικές αποφάσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Αποκεντρωμένη διοίκηση, η Περιφέρεια, οι φορείς, οι  πολιτικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι του δήμου, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ορισμένοι από αυτούς κρύβουν τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις τους πίσω από την αδυναμία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ψαρεύοντας εκ του ασφαλούς σε θολά νερά, παρότι έχουν συμβάλει ενεργά στη λήψη της απόφασης αλλά και στο αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θεωρεί ότι το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι να μην συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η σθεναρή στάση και η ενότητα των δημοτών και των εργαζομένων για εύρεση λύσεων με βάση το δημόσιο και όχι το επιχειρηματικό συμφέρον, μέσα από αγώνες που θα στηρίζονται σε ξεκάθαρες θέσεις και ισχυρά επιχειρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: