ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έντονος προβληματισμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα

Αυξάνονται οι διαφωνούντες στο ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.


Απόστολος Κακλαμάνης, να πρέπει «να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ»

Η κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο "πακέτο" δοκιμάζει και τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής ΝΕΤ, η οποία υποστηρίζει ότι: Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε να υπερψηφιστούν τα μέτρα. Αρκετοί βουλευτές όμως εξέφρασαν έντονο προβληματισμό και ορισμένοι δήλωσαν ευθέως ότι δεν θα ψηφίσουν. Η τελική στάση του κόμματος αναφορικά με τα μέτρα θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα μόλις ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων σύμφωνα με όσα είπε στη δευτερολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Είπε, επίσης, ότι θα συναντηθεί με όσους από τους βουλευτές διαφωνούν και ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από τη στάση του στην κρίσιμη ψηφοφορία.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και επιθυμεί σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφερόμενος εκ νέου στην ανακοίνωση του κ. Σαμαρά περί ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, είπε ότι αυτή η ανακοίνωση «μας θέτει αντιμέτωπους με το μείζον ερώτημα "πού βρισκόμαστε", '"τι πρέπει να προτάξουμε" και "αν τελείωσε η διαπραγμάτευση ή όχι". «Προφανώς η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε γιατί το πολιτικό της σκέλος είναι σε εξέλιξη όπως και η συζήτηση εν όψει του εφαρμοστικού νόμου. Η σπουδαιότερη πολιτική διαπραγμάτευση είναι με τους ευρωπαίους εταίρους και θα τελειώσει ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης αυτής είναι: α) η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής β) η βιωσιμότητα του χρέους και γ) η επίτευξη αναπτυξιακής στήριξης. Πέραν από το ΕΣΠΑ και την ΕΚΤ χρειάζονται διμερή πακέτα και μείωση του συναλλαγματικού κινδύνου για τη χώρα, δηλαδή το εάν η Ελλάδα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ. «Η δήλωση του Eurogroup πρέπει να είναι: «Η Ελλάδα είναι στο Ευρώ», αλλιώς, τόνισε, αυτοϋπονομεύεται η Ευρώπη.
Επιπλέον, σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας για να ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκησε περίπου επτά ώρες, μίλησαν 28 βουλευτές,
«Ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ», ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινείται προς τη μη ψήφιση του πακέτου μέτρων.
Στην κατεύθυνση της καταψήφισης των μέτρων, φαίνεται να κινείται και ο Μιχάλης Κασσής, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι καθώς οι βουλευτές δεν γνωρίζουν ακόμα τα οριστικά μέτρα θα πρέπει να μην ψηφιστούν, εάν πρόκειται για τα μέτρα που ακούγονται.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος».
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μεταξύ εκείνων που μίλησαν, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προκύψει από τη συνεδρίαση η εικόνα μιας ενωμένης Κ.Ο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε ότι πρέπει «να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν καταλάβει γιατί ήταν ή έχουν κάνει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες».
«Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης.
«Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης.
Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».
Ικανοποίηση για τη συζήτηση, το επίπεδο και το περιεχόμενό της, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κ.Ο, σημειώνοντας ότι «διαψεύστηκε για μια ακόμη φορά η παραφιλολογία περί συγκρούσεων που σπαράσσουν το ΠΑΣΟΚ».
Ικανοποίηση εξέφρασε επίσης για την «ομόφωνη» αποδοχή της εισήγησής του, με μια επιμέρους διαφωνία, αναφορικά με το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ικανοποιημένος διότι, όπως είπε, θεωρεί πως η σημερινή συζήτηση αποτελεί στήριξη των ενεργειών του κατά τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό και τους ξένους εταίρους.

Προειδοποιούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ», ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.gr,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινείται προς τη μη ψήφιση του πακέτου μέτρων, κάτι που, επίσης, άφησε να εννοηθεί και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός διαφωνεί «θεμελιωδώς» με την «αφήγηση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι ενώ οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή, η προγραμματική συμφωνία «τσαλαπατήθηκε», τα «ψέματα» που ειπώθηκαν «οδήγησαν στον εκφασισμό» και πρόσθεσε ότι «οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία» και «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές».
Αναφορικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Σκανδαλίδης διερωτήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πώς μπορεί ένας βουλευτής να σιγουρευτεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια.
Στην κατεύθυνση της καταψήφισης των μέτρων, φαίνεται να κινείται και ο Μιχάλης Κασσής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε θέση που φέρεται να εξέφρασε ο Γιώργος Ντόλιος ότι όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα θα πρέπει να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, ο κ. Κασσής είπε ότι δεν παραδίδει καμία έδρα, ότι δεν θα ψηφίσει και πως θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. «Πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου (σ.σ. τη «ΔΩΔΩΝΗ») και μου λέτε να εμπιστευτώ τις αποκρατικοποιήσεις;», ρώτησε .
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι καθώς οι βουλευτές δεν γνωρίζουν ακόμα τα οριστικά μέτρα και ζήτησε να μην ψηφιστούν, εάν πρόκειται για τα μέτρα που ακούγονται. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει «συνιστώσα» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, «χωρίς λόγο και ρόλο», ενώ ανέφερε ότι τόσο η διαπραγμάτευση που έγινε, όσο και τα μέτρα είναι ανεπαρκή, καθώς επίσης και ότι άνοιξαν θέματα που δεν προβλέπονταν.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε αιχμές κατά της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι «τόσα χρόνια υπηρετήσαμε το ψέμα, φορτώσαμε 150 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι».
Όσον αφορά δε τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρώην υπουργός είπε ότι η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας και πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες, να παίξουν ρόλο».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης «απάντησε» στην αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα στην εισήγηση του ο κ. Βενιζέλος περί δηλώσεων που αποτελούν «κουτσουλίτσες επικοινωνιακές», λέγοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι στρατηγικές που εκείνος έχει ακολουθήσει «έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσει τα μέτρα, ωστόσο, πρόσθεσε ότι αν η ΚΟ αποφασίσει την ψήφισή τους, τότε αυτό θα πρέπει να είναι δεσμευτικό για όλους.
Αν και το κλίμα της ομιλίας του έτεινε προς το «όχι», όπως αυτό μεταφερόταν, ο Μίμης Ανδρουλάκης φέρεται να είπε ότι «είμαστε εγκλωβισμένοι».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για να υπάρχει», «η τύχη του ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζεται με την τύχη των στελεχών του», είπε, κατά πληροφορίες, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύονται από αναπτυξιακό πακέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: